Pressemeddelelser og debatindlæg

Nel skal levere nok elektrolyseudstyr til Nikola til at producere 40.000 kg. brint om dagen
5. juni 2020
Dansk/norske Nel skal levere elektrolysekapacitet til lastbilgiganten Nikola, der kan producere op til 40.000 kg. brint om dagen.
Tyskland fremlægger massiv satsning på brint i ny stimuluspakke
5. juni 2020
Den længe ventede tyske brintstrategi er nu præsenteret. Med massive investeringer i brintproduktion, infrastruktur m.m., placerer Tyskland sig blandt verdens mest ambitiøse nationer på brintområdet.
Debat: Erhvervschefer til Klimarådet: CO2-fortrængningskrav er ikke ideelt , men det er muligt
5. juni 2020
I et fælles debatindlæg argumenterer bl.a. Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, for CO2-fortrængningskrav frem for f.eks. CO2-afgifter for at komme transportsektorens emissioner til livs.
Debat: Klimarådets forkærlighed for lagring af CO2 er skadeligt
4. juni 2020
CCS er en klimamæssig blindgyde, mener Brintbranchens direktør, der i Politiken Miljø & Klima går i rette med Klimarådets fokus på teknologien. I stedet bør vi satse på CCU og nyttiggøre CO2'en til producere bl.a. elektrofuels. 
En massiv satsning på PtX er nødvendig
4. juni 2020
Brintbranchen opfordrer regeringen til at udarbejde en decideret brintstrategi. Europa rykker på denne dagsorden, det skal Danmark også.
Webinar: Den grønne omstilling og dansk vækst: Hvad skal X’et bruges til?
3. juni 2020
Brintbranchen afholder en række webinarer, med fokus på de store potentialer, der ligger i PtX-løsninger. Denne gang skal vi høre fra McKinsey & Company, A/S Dansk Shell, SAS og H2 Energy, når vi stiller spørgsmålet: Hvad skal X'et bruges til?
Brint et af kerneelementerne i EUs genopretningsplaner
28. maj 2020
Dele af en økonomisk genopretningspakke er blevet præsenteret af Europakommissionen. Her er fokus på den grønne omstilling, og brint fremhæves som et kerneelement i indsatsen.
Ny koalition af europæiske strømgiganter vil have EU til at prioritere grøn brint
27. maj 2020
I et åbent brev til Frans Timmermans opfordrer en ny koalition af europæiske strømgiganter til at prioritere grøn brint i EUs energistrategier.

Se ældre nyheder her