Ved Brintbranchens ordinære generalforsamling er der i dag blevet valgt ny bestyrelse. Som bestyrelsesformand blev Uffe Borup genvalgt, og Thea Larsen er blevet genvalgt som næstformand. Bestyrelsen vil i det kommende bestyrelsesår sætte fokus på etablering af brintinfrastruktur, storskala energilagring og innovationen i sektoren.

Brint- og Power-to-X-industrien er i rivende udvikling ikke bare i Danmark men over hele verden. Den danske brintindustri har mulighed for at spille en meget vigtig rolle i produktion af både teknologi og grøn brint, og det afspejles i bestyrelsen for den danske hovedorganisation for brintindustrien, Brintbranchen. Derfor glæder det den genvalgte bestyrelsesformand, Uffe Borup som er CTO i Everfuel, at Brintbranchens generalforsamling har (gen-)valgt nye bestyrelsesmedlemmer med stærke faglige profiler som kan agere som bindeled mellem branchen og omverdenen:

“Der har været stor opbakning til Brintbranchens arbejde ved dagens generalforsamling. Det har været et begivenhedsrigt år, hvor vi har kunnet mærke, at andre stormagter, som USA og Kina, er stemplet ind i den grønne omstilling og med attraktiv lovgivning eller støtte forsøger at blive verdensførende på produktion af brint og de bagvedliggende teknologier. Europa er på vej med et modsvar i diverse lovpakker, og nu er det op til branchen at optimere indenfor lovens rammer. Det er en opgave, branchen gerne påtager sig, og også som Brintbranchens bestyrelse er vi klar til at sætte en stærk og ambitiøs retning for Brintbranchen som hovedorganisation på brint og Power-to-X i Danmark og dermed hele den danske brintindustri,” siger Brintbranchens bestyrelsesformand, Uffe Borup.

Bestyrelsen valgte efter generalforsamlingen at konstituere sig således:

Bestyrelsesformand

Uffe Borup, Everfuel

Næstformand

Thea Larsen, Evida

Bestyrelsesmedlemmer

Jesper Buhl, Green Hydrogen Systems

Kristina Fløche Juelsgaard, Ballard Power Systems

Lykke Mulvad Jeppesen, Ørsted

Mads Friis Jensen, Blue World Technologies

Mathias Aarup Berg, European Energy

Mick Cramer Jakobsen, DNV

Morten Sørensen, Advent Technologies A/S

Søren Bjerregaard Pedersen, Hydrogen Valley

Therese Bording Hermann, Topsoe

Thorsten Herbert, NEL Hydrogen

Spørgsmål eller kommentarer?

Tejs Laustsen Jensen – direktør Brintbranchen
tlj@brintbranchen.dk
tlf. 26 23 94 43