Brintbranchen får ny bestyrelse

Ved Brintbranchens ordinære generalforsamling er der i dag blevet valgt ny bestyrelse. Som formand blev Uffe Borup, Everfuel, genvalgt, og Therese Bording Hermann, Topsoe, er blevet valgt som næstformand. Bestyrelsen vil i det kommende bestyrelsesår arbejde for, at branchen forbliver i front både på dansk og globalt plan.  

Brint- og Power-to-X-industrien er i stærk vækst ikke bare i Danmark men over hele verden. Den danske brintindustri har mulighed for at spille en vigtig rolle i produktion af både teknologi og grøn brint, men det kræver, at den danske brintindustri kan holde trit med udviklingerne på det globale marked, hvor konkurrenterne rykker hurtigt. Derfor glæder det den genvalgte formand, Uffe Borup, CTO i Everfuel, at Brintbranchens generalforsamling har valgt bestyrelsesmedlemmer med stærke faglige profiler, som kan agere bindeled mellem branchen og omverdenen:

“Det er glædeligt, at Brintbranchens generalforsamling endnu engang har valgt en bestyrelse bestående af lutter stærke faglige profiler. I år vil vi sætte ekstra fokus på at komme godt fra start med implementeringen af den danske aftale om etablering af brintinfrastruktur. Det er essentielt, at den grønne brint, der er produceret i Danmark, både kan transporteres rundt i landet og over landets grænser. For at kunne fylde brintrør op i 2030, skal vi de kommende år kontinuerligt gennemføre udbudsrunder på brintproduktion, og det kræver en aktiv, dansk industripolitik. Jeg glæder mig til at arbejde for at forbedre branchens vilkår i Brintbranchens bestyrelse,” siger Brintbranchens bestyrelsesformand, Uffe Borup.

Bestyrelsen valgte efter generalforsamlingen at konstituere sig således:

 

Formand

Uffe Borup, Everfuel

 

Næstformand

Therese Bording Hermann, Topsoe

 

Bestyrelsesmedlemmer

Jakob Dybdal Christensen, COWI

Kim Søgård Kristensen, Evida (ikke på billedet)

Lykke Mulvad Jeppesen, Ørsted

Mads Friis Jensen, Blue World Technologies

Mathias Aarup Berg, European Energy

Mick Cramer Jakobsen, DNV

Morten Sørensen, Advent Technologies A/S (ikke på billedet)

Søren Bjerregaard Pedersen, Hydrogen Valley

Søren Klinge, Eurowind Energy

Søren Rydbirk, Green Hydrogen Systems (ikke på billedet)