Danmark har en unik chance for at blive en global leder inden for havvind. Men det kræver et stærkt samarbejde mellem private og offentlige aktører. Derfor er Partnerskab for Havvind blevet torsdag blevet lanceret. Partnerskabet vil arbejde for at sikre de bedste betingelser for havvindsudbygningen i Danmark.

Partnerskabet består af seks organisationer, der repræsenterer hele værdikæden inden for havvind: Danish Shipping, Dansk Metal, DI – Dansk Industri, Forsikring & Pension, Green Power Denmark og Brintbranchen. De støtter Danmarks mål om at blive nettoeksportør af grøn energi i 2030 og klimaneutrale i 2050.

Partnerskabet vil ikke kun arbejde for at Danmark kan producere grøn strøm fra havvind, men også skabe grønne brændstoffer som brint og Power-to-X. Det skal gøre Danmark til en grøn eksportnation, der skaber vækst og arbejdspladser i hele landet. De vil også være med til at løse de udfordringer med forsyningssikkerhed og høje energipriser, der rammer danskerne og virksomhederne.

Organisationerne vil dele deres viden og indsigt med politikere, myndigheder, universiteter, tænketanke og eksperter og sætte fokus på de reelle udfordringer og komme med konkrete løsninger. Partnerskabet vil være en aktiv sparringspartner i de kommende udbudsrunder for havvind og bidrage til at realisere det enorme havvindpotentiale i Nordsøen og Østersøen.

Læs den fælles havvindserklæring her.