Ny aftale om energiparker på land er vigtig for grøn brint og PtX

Brintbranchen glæder sig over, at der i dag er landet en bred aftale om større energiparker på land. Med aftalen tages endnu et skridt mod både mere VE på land og større sammenkædning med brint og Power-to-X-produktionen (PtX) i Danmark.

I forbindelse med præsentationen af dagens politiske aftale om energiparker på land, udtaler Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, i en kommentar:

”Det er glædeligt, at grøn brint og PtX med denne aftale bliver en integreret del af udviklingen af energiparkerne på land. Særligt frem mod 2030 er VE på land afgørende for brint- og PtX-udbygningen. VE og grøn brint er hinandens forudsætninger, og sammen udgør de det næste kapitel i det grønne, danske erhvervseventyr. I Danmark har vi foruden den store viden om grøn strømproduktion også virkeligt stærke kompetencer på grøn brint og PtX. De nye energiparker skal bidrage til både den direkte elektrificering via kabler, og den indirekte elektrificering via grøn brint og PtX-brændsler. Med dagens aftale skabes mere ro om VE-udbygningen, og nu skal der fart på implementeringen af de grønne projekter.”

Spørgsmål eller kommentarer?

Tejs Laustsen Jensen – direktør Brintbranchen
tlj@brintbranchen.dk
tlf. 26 23 94 43

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment