Danmark kort flag

Energistyrelsen har fjernet Plug Power som vinder af danmarkshistoriens første Power-to-X (PtX)-udbud, da det amerikansk-ejede selskab ikke kunne stille med den nødvendige bankgaranti. Samtidig har Energistyrelsen tilbudt projektet HyproDenmark/Everfuel et forhøjet beløb. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er nu fem vindende projekter, som tilsammen vil bygge omkring 180 MW i elektrolysekapacitet. Vinderne er European Energy/Vindtestcenter Måde K/S, European Energy/Padborg PtX ApS, Electrochaea/Biocat Roslev, European Energy/Kassø PtX Expansion ApS, og HyproDenmark/Everfuel. Sidstnævnte havde efter den oprindelige afgørelse fået tilbudt udbuddets restbeløb på 33 mio. dkk. Nu kan projektet se frem til at indgå kontrakt på 211 mio. dkk i stedet.

Da Energistyrelsen måtte træffe en ny afgørelse, indgår der en ny ti dages stand still-periode, hvorefter Energistyrelsen og de vindende projekter indgår kontrakter under forudsætning af, at der ikke modtages en klage i perioden.

Læs mere: Energistyrelsen træffer ny afgørelse i PtX-udbud