Tyske Gasunie og danske Energinet har netop indgået en formaliseret samarbejdsaftale om brintinfrastruktur, der skal forbinde Danmark og vores store nabo mod syd. Samarbejdsaftalen indeholder planer om et 550 km. langt brintrør, der skal gå fra Lille Torup til Heidenau.

I forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdsaftalen udtaler Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen i en kommentar:

“Det er glædeligt, at Energinet og Gasunie nu har indgået en formaliseret samarbejdsaftale om etablering af et 550 km. langt brintrør mellem Lille Torup og Heidenau. Det markerer første etape af etableringen af den brintinfrastruktur, der er nødvendig for at realisere de danske brint- og PtX-potentialer, og ligger i tråd med Brintbranchens anbefalinger til anlæggelsen af en brintinfrastruktur i Danmark. Det tyske behov for grøn brint er enormt, og er et vigtigt aftagermarked for den danske brintindustri.”

Brintbranchen opfordrer til hurtig afklaring fra de danske politikere om finansieringen af den kommende danske brintinfrastruktur:
“Dagens aftale mellem den danske og den tyske TSO understreger behovet for politisk afklaring i forhold til finansieringen af den kommende danske brintinfrastruktur. I dag er der taget et vigtigt skridt i forhold til forbindelserne til Tyskland. Den kommende brintinfrastruktur skal både kunne føre den grønne brint ud ad landet, og også kunne føres rundt i Danmark. Kun med rørført infrastruktur kan vi binde brintøkosystemerne sammen og realisere de storskala projekter, der er på tegnebrættet lige nu, og få sat gang i den danske produktion af grønne PtX-brændsler til bl.a. skibs- og luftfarten, som hele verden efterspørger. Vi har travlt, hvis Danmark skal blive storproducent af grøn brint og PtX-brændsler, og det er derfor afgørende, at der hurtigst muligt kommer afklaring på den danske brintinfrastruktur.”

Læs mere: Samarbejdet mellem Gasunie og Energinet.