Det er nu muligt for store elkunder, som f.eks. Power-to-X-anlæg, at få begrænset netadgang til TSO-nettet. Mod at acceptere afbrydelighed, kan brintproducenter få reduktion i nettariffer til Energinet. Det melder Energinet på deres hjemmeside, efter at Forsyningstilsynet netop har godkendt, at Energinet fremover må tilbyde denne såkaldte ”differentieret netadgang.”

Det glæder Brintbranchen, at Forsyningstilsynet nu har godkendt, at bl.a. PtX-anlæg kan få begrænset netadgang. Det er en god start på et tarifsystem, der tilbyder fleksibilitetsprodukter, som kan understøtte en meget mere fleksibel el-system, hvor vedvarende energi og dens aftagere spiller en stadig større rolle. Dog ser Brintbranchen gerne flere fleksibilitetsprodukter, for fleksibilitet handler om meget mere end at være afbrydeligt; f.eks. belønning af netbesparelser ifm. samplacering af produktion og forbrug.

Først nu, efter Forsyningstilsynet har godkendt differentieret netadgang efter tre års procestid, kan Energinet gå videre med anmeldelse af en metode for at kunne kombinere begrænset netadgang med andre netprodukter. Derfor håber Brintbranchen, at Forsyningstilsynet øger tempoet i godkendelsesprocesserne fremadrettet, så vi kan skrue op for tempoet i den grønne omstilling.

Læs mere hos Energinet: Begrænset netadgang i transmissionsnettet

Spørgsmål eller kommentarer?

Adriana Guerenabarrena – Regulatorisk og analytisk chef
ag@brintbranchen.dk
tlf. 31 15 57 24

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment