Den grønne omstilling buldrer afsted, og der kommer flere og flere grønne køretøjer på vejene. Det stiller krav til både politiske rammevilkår, infrastruktur m.v., men det stiller også krav om nytænkning blandt de mennesker, der kommer til at stå med teknologierne i hånden. For det er ikke kun biler og brændstoffer, det drejer sig om, det handler også om helt ny viden for bl.a. de mekanikere, der skal kunne arbejde med bl.a. brintbiler.

På Skjern Tekniske Skole er man på forkant med den udvikling. For selvom der i dag ikke findes en egentlig uddannelse i f.eks. brintbiler, er det alligevel noget, der skal være en naturlig del af elevernes læring. Derfor har Skjern Tekniske Skole på eget initiativ søgt en række puljer under STUK (Styrelse for Undervisning og Kvalitet). Det har skaffet skolen 4,7 mio. kroner, som bruges på investeringer i en brintbil, en tømmefyldestation, en fiberlaserskærer og seks denso-robotter. Det giver eleverne mulighed for at arbejde konkret med de nye teknologier, så de er klar til en verden i hastig forandring, når de forlader skolen.

Det giver Skjern Tekniske Skole en stor fordel, at de tilbyder deres elever en meget ‘hands-on’ tilgang til de nye teknologier, så de i fremtiden kan arbejde med dem. Det stiller store krav til viden og sikkerhed at arbejde med brint, og eleverne der uddanner sig til mekaniker, eller fag indenfor metal eller teknologi.

De erfaringer som mekanikerafdelingen på Skjern Tekniske Skole får på baggrund af dette initiativ, skal blive til undervisningsmateriale og et egentligt kursusforløb i brint.

Læs mere her.