Webinar: Den grønne omstilling og dansk vækst: Hvad skal X’et bruges til?

12. juni 2020

Eftersom Brintbranchen desværre blev nødt til at udskyde konferencen “PtX- Strategien for grøn vækst”, afholder vi en række webinarer, der retter fokus mod de store potentialer, der ligger i PtX-løsninger. Denne gang skal vi høre fra McKinsey & Company, A/S Dansk Shell, SAS og H2 Energy, når vi stiller spørgsmålet: Hvad skal X’et bruges til?

Den grønne omstilling og dansk vækst: Hvad skal X'et bruges til?

Power-to-X, eller ’strøm til noget’, er i disse dage på alles læber. Regeringen har præsenteret deres udspil til første del af klimahandlingsplanen, og et konsortium bestående af bl.a. Ørsted, SAS og Mærsk har netop lanceret et af verdens mest ambitiøse PtX-projekter. Men hvad er det egentlig, vi kan konvertere den grønne strøm til, og hvad skal vi bruge X’et til? Det og meget andet kan du høre mere om d. 16. juni kl. 13:00, når nogle af kerneaktørerne på PtX-området fortæller om deres erfaringer og deres perspektiver for PtX.

Brintbranchen er glade for at kunne invitere til et webinar, hvor vi sætter fokus på de forskellige muligheder PtX-løsninger rummer. PtX kan f.eks. anvendes til at producere metanol, elektrofuels og brændstof til lastbiler, og i vores webinar vil aktører fra de forskellige sektorer tale om, hvordan de arbejder med, og har gavn af, PtX i deres branche.

Fælles for alle PtX-løsninger er, at de er et helt afgørende element i den grønne omstilling, og at PtX repræsenterer et kæmpe potentiale for nye, grønne erhvervs- og eksporteventyr. I Danmark har vi alle forudsætninger for at gå forrest i udviklingen og anvendelsen af teknologierne, og dermed blive førende i PtX-løsninger på det globale eksportmarked. Det kræver stærk involvering af industrien, og derfor er vi meget glade for at kunne invitere til et webinar med konkrete eksempler fra forskellige brancher om, hvordan de arbejder med PtX i praksis. Program:

13:00-13:05 Velkomst
Tejs Laustsen Jensen, Direktør Brintbranchen

13:05-13:15 Path to Hydrogen Competitiveness
Johannes Lüneborg, Partner, McKinsey & Company

13:15-13:35 Fra sort til grøn brint – hvordan raffinaderierne kan levere skala og fart på elektrolyse
Finn Schousboe, Business Manager, A/S Dansk Shell

13:35-013:55 Lars Andersen Resare, Head of Sustainability, Scandinavian Airlines (TBC)

13:55-14:15 Fuel Cell Trucks in Switzerland – an Idea Becomes a Business Model
Patrick Huber (CH) Group CEO, H2 Energy

14:15-14:20 Afsluttende bemærkninger

Du kan tilmelde dig webinaret ved at udfylde formularen nedenfor. På dagen vil du modtage et link til Microsoft Teams med adgang til webinaret. Arrangementet er åbent for alle, og du er meget velkommen til at dele det i dit netværk. Vi glæder os til at “se” jer!