Vindmøllestrøm lagres som grøn ammoniak

21. august 2018

Foto: GreenLab Skive.

Energifonden Skive har lavet en samarbejdsaftale med Siemens Gamesa Renewable Energy. Målsætningen er et pilotanlæg i Greenlab Skive, der kan omsætte vindmøllestrøm til grøn ammoniak.

Siemens Gamesa Renewable Energy, der er en af verdenens førende vindmølleproducenter, anser fremstillingen af grøn ammoniak, som en oplagt mulighed for at lagre grøn elektricitet. Senior key expert Jens Schiersing Thomsen fra Siemens Gamesa udtaler:

– I fremtidens grønne og bæredygtige energiforsyning er lagring og omdannelse af energi og ressourcer en af de helt store udfordringer. En af løsningerne kan være at anvende overskudsstrøm fra vindmøller til produktionen af grøn ammoniak.

Energifonden Skive og Siemens Gamesa Renewable Energy vil i de kommende år undersøge de praktiske omstændigheder ved anlægget. Det betyder, at pilotanlæggets størrelse, kapacitet og åbningsdato fortsat er ukendt.

Den kommercielle direktør i Energifonden Skive, Christopher Sorensen ser frem til samarbejdet med den store vindmølleproducent og til anlægget, der kan udnytte den grønne overskudsstrøm.

– Det bliver også en løsning, som er et godt match for vores industrielle symbiose og det fælles interne net til udveksling af energi og ressourcer. Dels spiller ammoniak en vigtig rolle i landbruget, men der er også potentiale for yderligere anvendelse som brændstof til forbrændingsmotorer, udtaler Christopher Sorensen.

Læs hele historien på Energy Supply her.