“Vind er det nye olie, og Danmark det nye Kuwait,” skriver Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen i et debatindlæg på Information.dk. Men for at dette kan realiseres til fulde, kræver det hastig politisk handling, tilføjer brintdirektøren.

I debatindlægget understreger Tejs Laustsen Jensen vigtigheden af de nationale 70- og 100-procent-målsætninger, men pointerer samtidig, at vi heller ikke bør stirre os blinde på dem i klimadebatten. Vigtigt er også den internationale grønne omstilling, hvor Danmark spiller en hovedrolle. Med brint- og PtX-teknologier har vi i Danmark en enestående mulighed for at bane vejen for produktion af vindenergi, der desuden udgør 70 procent af den globale produktion af vindenergi. Brint og PtX kan blive Danmarks absolut største bidrag til den globale klimakamp, understreger Brintbranchens direktør i indlægget, og dertil skabe grønne arbejdspladser og økonomisk vækst:

“Indsatsen for dansk brint og PtX skal opskaleres og accelereres, og det kræver prioriteringer og investeringer. Til gengæld er gevinsten for vinderen af det grønne kapløb tusindvis af arbejdspladser, milliardeksport og en økonomisk vækst, der rækker langt ud over 2030. Vi har behov for politisk handling, som har den langsigtede strategi for øje – og det haster.”

Hele debatindlægget kan læses på Informations hjemmeside her.