Regeringen vil skubbe Danmark fremad med sin nye infrastrukturplan, men resultatet er, at vi sakker bagud. For selvom der er gode takter omkring udbygningen af dansk infrastruktur i udspillet fra regeringen, er fraværet af en samlet plan for brint og Power-to-X (PtX) i transporten en meget alvorlig mangel, og sætter Danmark bagerst i den internationale udvikling på området. Det er til skade for både klima og danske virksomheder, og gør de mange gode infrastrukturprojekter i planen mindre grønne, end de kunne være.

For mens resten af verden, med Europa i spidsen, lige nu investerer massivt i brint, e-fuels og brintinfrastruktur – ofte baseret på løsninger udviklet og produceret i Danmark – vil man i regeringens plan kun analysere området nærmere. Derfor ærgrer det Brintbranchen, at regeringen har valgt ikke at lade sig inspirere af den hastige internationale udvikling og den stærke, danske værdikæde på brint og PtX.

I videoen forklarer Tejs Laustsen Jensen, hvorfor vi skal satse på at bringe PtX fra energisystemet over i transportsektoren.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment