Tyskland vil være førende på brint

5. november 2019

Ved et pressemøde i dag præsenterede den tyske regering deres brintambitioner

Tyskland vil være ledende på brintområdet

Store ord og høje ambitioner blev taget i brug i dag, da den tyske regering præsenterede deres perspektiver og ambitioner på brintområdet. Med ministeren for økonomiske anliggender og energi, Peter Altmaier, i spidsen, gjorde regeringen det klart, at de ikke alene ser brint som en uundværlig del af den grønne omstilling og det bæredygtige energisystem, men at de også som nation vil være ledende på området.

Wasserstoff, Brennstoffzelle und Strom bewegen die Zukunft.

Så tydeligt lød konstateringen fra den tyske minister for transport og digital infrastruktur, Andreas  Scheuer, da han forklarede, at efter års forskning og pilotprojekter, er branchen nu klar til at levere på den teknologiske udvikling, og regeringen er klar til at understøtte indsatsen med klare politiske strategier og konkrete handleplaner.

Det er ikke mindst i forhold til transport og industri, at den tyske regering ser store muligheder for sektorkobling og decarbonisering ved at opskalere PtX-indsatserne på nationalt plan.  

Udover de store klima- og energimæssige fordele, der er ved en højere grad af implementering af grøn brint i energisystemet, satser vores naboer mod syd også stærkt på de erhvervs-, eksport- og vækstmæssige potentialer, der ligger i udviklingen af brint- og brændselscelleløsninger. Tyskland er i forvejen med forrest i feltet, hvad angår denne udvikling, og de vil bruge de fordele de har, til at blive verdensførende på brintteknologi, forklarede Peter Altmaier: 

Diese müssen wir nutzen und bereits heute die Weichen dafür stellen, dass Deutschland bei Wasserstofftechnologien die Nummer 1 in der Welt wird

Du kan læse mere om udmeldingerne her, og læse  oplægget til brintindsatsen her