Tyskland fremlægger massiv satsning på brint i ny stimuluspakke

5. juni 2020

Den længe ventede tyske brintstrategi er nu præsenteret. Med massive investeringer i brintproduktion, infrastruktur m.m., placerer Tyskland sig blandt verdens mest ambitiøse nationer på brintområdet.

powertox

Tyskland fremlægger massiv satsning på brint i ny stimuluspakke

Investeringer for 53 mia. kr., 15GW elektrolyse i 2040, mange nye brinttankstationer og mange andre gode tiltag udgør den netop offentliggjorte tyske brintstrategi. Det har længe været klart, at vores tyske naboer ser grøn brint og PtX som nøgleelementer i den grønne omstilling, og med den fremlagte strategi lægger de handling bag intentionerne. Rammerne for strategien blev allerede lagt med den grønne genopretningsplan, som fremlagde ambitionen om at gøre Tyskland til ledende nation på brintområdet. Den nye strategi allokerer også 2 mia. Euro til grøn brintproduktion i lande, hvor produktionen er mere omkostningseffektiv end i Tyskland.

I forbindelse med offentliggørelsen af strategien har Brintbranchen udsendt en lille video, hvor Tejs Laustsen Jensen understreger vigtigheden af, at de danske politikere griber det internationale momentum for brint og PtX i forbindelse med forhandlingerne om klimahandlingsplanen. Du kan se videoen her

Du kan læse mere om den tyske brintstrategi her og finde den i sin helhed her.