Tyske regioner på brint

13. september 2019

Tyskland har valgt at satse massivt på implementeringen af brint- og brændselscelleteknologier til at understøtte den grønne omstilling.

Ni tyske regioner er udvalgt til at drive brintindsatsen

Tyskland har taget klimakampen op. Og som et skridt på vejen mod et bæredygtigt energisystem og en 95% CO2-reduktion i 2050 har Tyskland i høj grad satset på brint. Nogle af de initiativer, der tegner den tyske brintstrategi, er bl.a. oprettelsen af ni brint-regioner i landet. De ni regioner er nu offentliggjort af Ministeriet for Transport og Digital Infrastruktur. Med økonomisk støtte fra “HyLand – hydrogen regions in Germany”, skal regionerne udvikle passende strategier for implementeringen af brintteknologier og bidrage til udviklingen af et stærkt netværk af nøgleaktører på området. 85 regioner og lokale myndigheder i Tyskland havde ansøgt om at blive en del af indsatsen. Hver region har forskellige muligheder og udfordringer i forhold til at udvikle, tilpasse og implementere brintstrategier, og derfor er opgaveområderne også forskellige regionerne imellem:

  • Coastal area/wind energy (Rügen-Stralsund)
  • Structural change/energy (Lausitz)
  • Industry/automotives (Reutlingen)
  • Metropolitan region/mobility (Kiel region)
  • Education/knowledge transfer (Weimar and Marburg)
  • Regions dominated by SMEs (Ostallgäu/Fuchstal/Kaufbeuren and Schaumburg rural district)
  • Border region/European interconnection (Neustadt an der Waldnaab)

Den føderale transportminister, Andreas Scheuer, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen:

We want to travel climate-friendly sooner rather than later. Hydrogen mobility allows us to do so: refuelling within three minutes and enough for 500 to 700 kilometres. What matters now is to have sufficient refuelling stations across Germany. Therefore, we are supporting nine regions in developing a strategy and establishing a network of local actors. Only with these model regions will we be able to provide green hydrogen for everyone in Germany.

Den tyske indsats centrerer sig omkring den grønne brint produceret af vedvarende kilder, som skal blive et etableret element i energisystemet. Udover produktionen af grøn brint fokuserer projektet også på lagring og logistik, nye applikationer for brint og i høj grad også transportsektoren.

Du kan læse mere om regionerne her, og HyLand-initiativet her.