Pressemeddelelse
Tysk regeringsgrundlag skaber stort grønt momentum for Danmark

Det netop offentliggjorte grundlag for den nye tyske regering betyder en massiv oprustning af den tyske klimaindsats, herunder fremrykning af kulstop til 2030 og en massiv omlægning til grøn transport. Det er ikke kun godt for det globale klima, men skaber også et stort momentum for dansk erhvervsliv. Ikke mindst på nye teknologiområder som brint og Power-to-X, og kan være begyndelsen på et nyt eksporteventyr. Sådan lyder reaktionen fra direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen.

”Det er meget massive tiltag på klimaområdet, som den nye tyske regering har lagt frem. En massiv udbygning af den vedvarende energi skaber naturligvis store muligheder for danske virksomheder på f.eks. vindområdet, men det forhøjede tyske tempo betyder også et boost for de i forvejen massive tyske brint- og PtX-planer”, siger Tejs Laustsen Jensen, og uddyber:

“I regeringsgrundlaget annonceres en ‘ambitiøs opdatering af den tyske brintstrategi’, hvilket er må siges at rykke den tyske brintindsats op i en helt anden liga, for den eksisterende brintstrategi, er i forvejen blandt verdens mest ambitiøse. Opdateringen af strategien og intensiveringen af brintindsatsen lægger handling bag ordene i grundlaget om, at ‘brint er rygraden i fremtidens energiinfrastruktur’. Til det formål, skal der etableres infrastruktur til brintimport, og det er gode nyheder for Danmark: Vi har alle muligheder for at levere grøn brint i storskala, såvel som teknologiske løsninger indenfor bl.a. elektrolyse, brændselsceller, metanol, brinttankstationer m.v. Alle områder, hvor danske virksomheder er i front og hvor mulighederne vil vokse yderligere som konsekvens af nye det tyske regeringsprogram”, siger Tejs Laustsen Jensen.

Han kommer samtidig med en klar opfordring til, at Danmark bør indgå i et officielt, strategisk partnerskab med Tyskland på brintområdet:

”Vi kan se at brint er en meget stærk prioritering, både for den nye tyske regering og for tysk industri. Vi har tidligere set hvordan Tyskland har indgået samarbejdsaftaler med bl.a. Australien og Canada på brintområdet. Det er fint, men potentialet i et dansk-tysk samarbejde på området er enormt, og bliver kun styrket af de nye store investeringer i brint som bliver en konsekvens af regeringsprogrammet. Derfor en klar opfordring herfra til den danske regering om hurtigst muligt at tage til Berlin, og foreslå den nye grønne klima- og erhvervsminister minister Habeck et strategisk partnerskab”, afslutter Tejs Laustsen Jensen.

Spørgsmål eller kommentarer
Tejs Laustsen Jensen – direktør Brintbranchen
tlj@brintbranchen.dk
tlf. 26 23 94 43