TV MIDTVEST sætter fokus på klima

1. november 2018

TV MIDTVEST satte i sidste uge fokus på klima. Det blev til en serie artikler og videoer, som blandt andet kom til at handle om brint. TV MIDT besøgte både Nel Hydrogens fabrik i Herning og GreenLab i Skive.

“Fremtidens brændstof” kalder TV MIDTVEST brint i deres artikel om Nel Hydrogen. I videoen fortæller Jacob Krogsgaard, manager af Nel Hydrogen Solutions, at hvis vi skal have flere brintbiler på vejene, så skal der først bygges flere tankstationer, så netværket af brinttankning kan blive større. Derfor har Nel travlt med at producere standere til brintbusser i Europa og toge i Nordtyskland.

Nel investerer i medarbejder, i fabrik og i produkter for at være klar til en stigende efterspørgsel. Det gør de blandt andet ved at mande op og oplære folk, for hvis Nel får den succes, de håber på, så kommer de til at få endnu mere travlt.

Læs artiklen og se videoen her.

I Skive er der ligeledes store ambitioner. TV MIDTVEST har her snakket med Steen Harding Hintze, direktør i EnergiFonden Skive. Han fortæller om det nye biogasanlæg, der skal producere gas til brændstof til biler. 69 landmænd skal være med til levere gylle, der skal omdannes til biogas. Den overskydende CO2 fra produktion skal vha. brint omdannes til metan, som kan bruges i det eksisterende gasnet eller til transport.

Læs artiklen og se videoen her.