Sydkoreansk delegation på besøg i Brintbranchen

4. juni 2019

En delegation fra Sydkorea var i sidste uge på besøg hos Brintbranchen til et oplæg om perspektiverne for det danske energisystem, den grønne omstilling og brintens rolle. Delegationen bestod af 25 ledende repræsentanter fra premierministerens kontor, lokalregeringer og NGO’er.

Sydkorea satser stort i disse år på udviklingen af bæredygtig energi, og lægger en stærk indsats i at nedbringe luftforurening. Det var i denne forbindelse, at delegationen var i Danmark. Med besøg hos flere grønne interessenter, var formålet at indhente viden og inspiration til konkret politikudvikling på energiområdet. Sydkorea og Danmark har et godt samarbejde på det grønne område, og det var derfor en fornøjelse at byde velkommen til repræsentanterne med et oplæg af Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, om det danske energisystem – nu og i fremtiden.

Sydkorea er blandt de forreste i feltet på brintområdet, det gælder ikke mindst i forhold til implementeringen af brint- og brændselscelleteknologier i transportsektoren. Bilfabrikanter som Hyundai har investeret massivt i produktion og udrulningen af de bæredygtige køretøjer. Den seneste model fra Hyundai, Nexo’en, findes nu også i Danmark, og har fået flotte anmeldelser og testkarakterer med på vejen. Hyundais Nexo er i øvrigt opkaldt efter byen Nexø på Bornholm, hvilket vidner om det grønne bånd mellem Sydkorea og Danmark.