SerEnergy søsætter første båd i Tyskland drevet af methanol brændselsceller

30. august 2017

I fredags blev MS innogy søsat og er nu klar til at tage imod passagerer til en sejltur i det grønne på Baldeneysee-søen i Tyskland. MS innogy er den første båd i Tyskland af sin slags og SerEnergy har udviklet det methanol brændselcellesystem, som båden drives af. Denne lancering viser hvordan methanol er et vigtigt element i konkurrencen om fremtidens grønne brændstof.

Det er SerEnergy’s ambition at vise potentialet i methanol som fremtidens grønne brændstof – og lanceringen af MS innogy er en vigtig milepæl i dette arbejde. Samarbejdet mellem Innogy, en af de første distributører af grøn energi i Tyskland, og SerEnergy startede for cirka et år siden med planudviklingen for et omdanne en dieseldrevet båd til en elektrisk båd drevet af miljøvenlige methanol brændselsceller. Dette kulminerede i fredags med navngivningsceremonien i Essen, Tyskland, hvorefter båden tog på sin første sejltur i Baldeneysee-søen.

Vi er meget stolte over at se båden sejle på søen i Essen – det er en vigtig milepæl i at vise potentialet i methanol som fremtidens grønne brændstof. (…), og da projektet er det første af sin slags, har vi været nødt til at tænke ud af boksen for at skabe et ideelt energisystem, der matcher bådens energibehov,” siger Mads Friis Jensen, Chief Commercial Officer hos SerEnergy.

Den methanoldrevne brændselscellebåd er CO2-neutral, har ingen partikler og fremdrives som en hybrid konstellation af et brændselscellesystem og en batteripakke. Udover at være emissionsfri,  er båden også støjsvag og har ingen vibrationer, hvilket er den perfekte kombination for at nyde den omkringliggende natur. MS innogy benytter sig af HT PEM (Høj Temperatur Polymer Elektroyt Membran) teknologien. Brændselscellerne fungerer som range extender, hvilket gør det muligt for båden at sejle en hel dag uden at tanke op.

MS innogy er en del af Innogy’s “greenfuel-projekt”, der demonstrerer alle fordelene ved den miljøvenlige methanol – fra grøn produktion af methanol ved brug af CO2 til brug af methanol i transport.

Læs SerEnergys pressemeddelelse her.