Samlet energisektor: Nej til nye afgifter på overskudsvarme

24. september 2018

Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, er i dag i fornemt selskab i Børsen. I fælles front med bl.a. Dansk Fjernvarme, Dansk Industri, Dansk Metal og Aalborg Portland har han underskrevet et opråb udarbejdet af en stort set samlet energisektor.

Opråbet i Børsen er stilet til skatteminister, Karsten Lauritzen, og handler om rammerne for brugen af overskudsvarme i fjernvarmesystemet. Skaren af underskrivere er stærk bekymrede for et nyt skattepolitisk tilslag. SKAT påtænker at indføre en ny og højere afgift på dele af overskudsvarmen. Dette kan medføre, at denne varme ikke bliver udnyttet, og at energien således går tabt. Det vil være et skridt tilbage på vejen til et integreret energisystem, hvor energien kan bruges på tværs af sektorer, og derved sikre en effektiv og bæredygtig udnyttelse af al energi.

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, udtaler:

Jeg tror man skal have brugt det meste af sin hverdag bag et skrivebord langt væk fra virkeligheden, for at kunne se fornuften i at sende den stigende mængde overskudsvarme op til fuglene i stedet for ned i fjernvarmerørene. For det er det, der bliver resultatet af den omlægning af afgiften på overskudsvarme, som SKAT lægger op til.

Du kan læse mere om opråbet til skatteminister Karsten Lauritzen her og her.