Erhvervsminister Morten Bødskov (S) siger, at regeringen er klar til at udnytte lempelser i EU’s statsstøtteregler for at styrke danske virksomheder inden for grønne teknologier som Power-to-X og vind. Det sker i lyset af den globale konkurrence og krisen i Ukraine.

Regeringen vil følge trop med andre EU-lande, der har større pengekasser og bruger statsstøtte til at fremme strategiske sektorer. Det siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i et interview med EnergiWatch i Bruxelles.

”Vi er åbne for at se på mulighederne for at støtte udvalgte grønne teknologier, og vi er bestemt ikke afvisende over for at kigge på også andre muligheder i dag end statsstøtte,” siger han.

Baggrunden er blandt andet USA’s massive investeringsplan i grøn energi, som har lokket danske virksomheder og erhvervsministeren mener, at EU skal fastholde sin position som førende grøn region i verden.

”Der har vi behov for at se nogle på nye værktøjer til det,” siger ministeren, der understreger, at regeringens fokus grundlæggende er på ”teknologier, hvor vi fra dansk side er i front”.

Det gælder eksempelvis grønne brændstoffer, Power-to-X og vind. Bødskov åbner også for at se på andre teknologier, der overordnet ”bringer både Europa og Danmark fremad”.

Erhvervsorganisationer inkl. Brintbranchen har tidligere opfordret til mere nuanceret debat om statsstøtte og advaret om risikoen for at miste omsætning og produktion til USA eller andre lande.

EU-Kommissionen ventes snart at fremlægge et nyt regelsæt for statsstøtte, som skal gøre det lettere at støtte strategiske sektorer og projekter i offentlighedens interesse.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment