HyFIVE

Hydrogen For Innovative Vehicles (HyFIVE) er et ambitiøst, europæisk brintbilsprojekt, der tog sin begyndelse i 2012. Brintbranchen blev del af projektet i 2015 og har været klyngekoordinator for de danske aktiviteter. Januar 2018 markerer afslutningen på projektet.

Undervejs i projektet har vi i Danmark udbygget det danske netværk af brint-tankstationer med to stationer i Århus og Korsør og udrullet 43 brintbiler. Derudover har Brintbranchen stået i spidsen for en lang række arrangementer, der har sat fokus på brint til transport.

Du kan læse om de danske resultater af projektet her .

Brint til grøn transport

Se video om brint til transport her.

Brintbiler.dk

Som led i HyFIVE projektet har Brintbranchen udviklet hjemmesiden www.brintbiler.dk, hvor man kan holde sig opdateret med nyheder om brintbiler og brintinfrastruktur i Danmark.

På siden kan du også finde information om Brintbiler.dks Årsdage.

Mere om projektet

15 partnere er med i projektet, som har haft til formål at udbrede brint- og brændselscelleteknologi til tre europæiske clusters: Copenhagen-cluster; London-cluster og Southern cluster (Norditalien, Østrig og Tyskland).

De 15 partnere har arbejdet sammen om målene:

  • At få 185 brintbiler på gaderne fra 5 forskellige bilmærker
  • At udbygge infrastrukturen i de 3 europæiske clusters
  • At fremme kendskabet til brint til transport og fremme rammevilkårene for kommerciel udrulning

Du kan læse mere om projektet på den europæiske hovedhjemmeside her www.hyfive.eu

Nyheder fra projektet

 Brintbranchen.dk  Andre hjemmesider

HyFIVE er finansieret af den Europæiske Unions FP7 program gennem Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking(FCH JU) under støttenr. 621219.