Scandinavian Hydrogen Highway Partnership skifter navn til Nordic Hydrogen Partnership

Nordic Hydrogen Partnership (NHP) er den nye, nordiske brintorganisation. Navneændringen symboliserer både den hastigt voksende rolle, brint spiller i det nordiske energisystem, samt partnerskabets ønske om at udvide brugen af brint og elektrofuels i hele norden.

Navneændringen er endvidere resultatet af det intensiverede og udvidede samarbejde mellem de nationale nordiske organisationer for brint, nemlig Norsk Hydrogenforum, Vätgas Sverige, Icelandic New Energy, Brintbranchen og det finske VTT, der tilsammen udgør medlemmerne af NHP.

De fem koalitionspartnere styrker deres samarbejde og bruger deres ekspertise til at styrke implementeringen af brint- og brændselscelle-teknologier i norden i tæt samarbejde med en række repræsentanter for brintindustrien.

”Det nye navn og dannelsen af en organisation med fokus på udvikling og implementering af grøn brint og elektrofuels i hele norden er et vigtigt skridt for den samlede nordiske brintindustri. Som del af genopretningen efter Covid-19, har de nordiske lande en unik mulighed for at føre an i den grønne omstilling. Med ledende positioner inden for både vind-, vand- og termisk energi er norden ideel til brintrelaterede teknologier, som vil være bindeled til både økonomisk vækst og løsningen af klimaudfordringen. Branchen er klar, og den nye organisation er et klart bevis på det. Vi ser frem til at samarbejde med de nordiske institutioner såvel som alle de nordiske regeringer,” siger Tejs Laustsen Jensen, formand for Nordic Hydrogen Partnership og direktør i Brintbranchen.

Læs mere: Press release Nordic Hydrogen Partnership

Online underskrivelsesceremoni.
Fra venstre til højre, top til bund: Jón Björn Skúlason (INE), Jari Ihonen (VTT), Björn Aronsson (Vätgas Sverige), Tejs Laustsen Jensen (Brintbranchen) og Ingebjørg Telnes Vilhelmsen (Norsk Hydrogenforum)

Mere information

Spørgsmål eller kommentarer
Tejs Laustsen Jensen – formand Nordic Hydrogen Partnership, direktør Brintbranchen
tlj@brintbranchen.dk
tlf. 26 23 94 43