Politisk opbakning til brint i Slesvig-Holsten

7. marts 2018

Den parlamentariske gruppe for CDU, De Grønne og FDP i Slesvig Holsten har sendt en kraftig opfordring til delstatsregeringen om at presse den føderale regering for at fremme brint. Parterne ligger blandt andet vægt på, at brinttankstationer skal kunne tanke både biler, busser og toge, samt at der fremover kun indkøbes zero-emission biler og busser i den offentlige sektor.

Herudover skal delstaten understøtte et stort netværk af brinttankstationer, et gasnet for brint samt udnytte overskudsvarmen fra elektrolyse i både fjernvarme og decentralt. Derudover skal den føderale regeringen arbejde for at grøn brint erstatter fossilt brint i industrien og andre sektorer ved at give samme CO2-kredit som biofuels får.

Udspillet er meget positivt og viser, at Tyskland for alvor satser på brint i alle sektorer. Det giver dem en stor fordel efterhånden, som den fossile brint skal udfases og erstattes med grøn brint. Ligeledes giver det dem en stor fordel efterhånden som den tunge transport, skibsfarten og flyindustrien skal bevæge sig væk fra fossile brændsler over til zero-emission løsninger.

Du kan læse udspillet her (på tysk) http://www.landtag.ltsh.de/infothek/wahl19/drucks/00500/drucksache-19-00507.pdf