Pia Olsen Dyhr prøvede en brintbil

8. november 2017

Som en del af udbredelsen af brintbiler i Danmark og det FCH JU støttede projekt HyFive havde Brintbranchen inviterede Pia Olsen Dyhr ud og prøvekøre Toyotas Mirai d. 28. september. 

Som partiformand for Socialistisk Folkeparti har Pia travlt, men hun satte alligevel 45 minutter af, til at opleve en brintbil i Københavns gader. Debatten under turen gik selvfølgelig på Danmarks styrkepositioner indenfor brint, at vi har verdens første landsdækkende netværk af tankstationer og at mange kommuner har taget brintbilerne til sig. Derudover drøftede direktøren for Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen, og Pia hvordan vi kunne styrke vilkårene for emissionsfri biler såsom brint- og batteribiler, som skal ses som et supplement til hinanden fremfor konkurrenter. Efter turen sagde Pia Olsen Dyhr med et glimt i øjet:” Hvis jeg var rig, så ville jeg gerne have sådan en bil her” og hentydede til, at jo flere biler der bliver solgt, jo lavere bliver prisen pr. bil, og derfor skal vi have gang i salget hurtigst muligt. 

Herefter drøftede Pia og Tejs kort det kommende energiforlig, hvor Brintbranchen understregede, at det er vigtigt at kompensere de kommuner og regioner der satser på emissionsfri mobilitet, som stadig er dyrere end deres fossile modpart. Herudover blev vilkårene for produktion af brint også vendt, hvor vores nabolande har markant mere lempelige vilkår.  

Vi takker Pia Olsen Dyhr for en tur rundt i København, der kun udledte vand.