Partnerskab mellem DTU og GreenLab Skive

9. maj 2018

Industriparken GreenLab Skive og Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har indgået et formelt samarbejde omkring at promovere de danske målsætninger i forhold til lagring af grøn energi.

I en fremtid med en energiforsyning, der afhænger mere af sol og vind, er lagring af grøn energi centralt. Mange af Brintbranchens medlemmer har stort fokus på området, og nu har to af dem, DTU og GreenLab Skive, indgået et samarbejde.

”Vedvarende og bæredygtigt produceret energi er et vigtigt kernefokus hos flere af DTU’s institutter. Derfor er samarbejdet med GreenLab Skive uhyre vigtigt for sammenkoblingen af forskning og industri”, siger Søren Linderoth, professor og institutdirektør ved Instituttet for Engergikonvertering og -lagring, DTU Energi. Energikilder som vind og sol kommer til at spille en stadig større rolle i fremtidens energisystemer, og derfor er det ifølge Søren Linderoth afgørende, at der fokuseres på forskning inden for energikonvertering- og lagring. Her er samarbejdet med en funktionsdygtig, fuldskalleret industripark en enestående mulighed for parallelt at arbejde med teori og praksis.

Det nyligt indgåede formelle samarbejde er også et stort skridt fremad for GreenLab Skive. Direktør Steen Harding Hinzte betragter det som en milepæl i GreenLab Skives historie at kunne være en del af det grundlæggende arbejde med at føre forskning og industri sammen, som er nødvendigt for at virkeliggøre GreenLab Skives visioner for udviklingen af integrering og lagring af energi.

I løbet af det kommende år vil DTU og GreenLab Skive arbejde målrettet for at sikre, at GreenLab Skive sikrer sig en position som nøgleaktør i det landsdækkende arbejde for at promovere lagringen af grøn energi.