Ørsted satser på storskala brintproduktion

15. marts 2019

I går præsenterede Ørsted deres bud i forbindelse med opførelsen af en hollandsk offshore vindmøllepark, Holland Coast South 3&4. Som en del af planerne Ørsted lægger Ørsted op til en storskala produktion af brint med grøn strøm fra møllerne.

Ørsted har med sine 25 års erfaring i offshore vindmøllerparker lagt deres bud ind på de hollandske planer om en ny farm, der skal være med til at sikre, at landet når sit mål om 11,5GW offshore vindenergi i 2030. Det er ikke fremmed territorium for Ørsted at bygge og drive hollandske havmøller, da de i 2016 vandt udbuddet til Borssele 1&2-projektet, der ventes færdig slut 2020/start 2021. Borssele 1&2 bliver den største hollandske offshore vindmøllepark, og vil kunne generere energi til 1 million hustande.

Særligt interessant i forhold til Holland Coast South 3&4-planerne er, at Ørsted ved satse massivt på brintproduktion i sammenhæng med den grønne energiproduktion. Ambitionerne er tårnhøje hos Ørsted, der vil lægge de erfaringer og den ekspertise, de har hentet gennem deres årelange involvering i grøn energi, i at producere brint i stor skala. Der skal knyttes elektrolyseanlæg til energiproduktionen, fordi energikonverteringen kan skabe den lagringskapacitet, der er nødvendig for at stabilisere energisystemet. Brinten kan ligeledes overflyttes til andre sektorer, hvilket kan bidrage til at nedbringe CO2-udslippet i f.eks. transportsektoren og den tunge industri. Administrerende direktør i Ørsted, Henrik Poulsen, udtaler i en pressemeddelelse:

“Using offshore wind to produce green hydrogen from electrolysis is an enabler to decarbonize other sectors such as heavy industries and transport. Production and sale of green hydrogen to large industrial customers can help stabilize revenues from offshore wind farms which rely on the market price of power like Holland Coast South 3&4 will. We are ready to scale-up and bring down costs of green hydrogen like we have done with offshore wind.”

Du kan læse hele pressemeddelelsen her.