Brintbranchen ønsker alle et godt nytår, og kigger i videoen nedenfor tilbage på et succesrigt 2021 og frem mod et spændende 2022, som lover at blive lige så hæsblæsende, som 2021 var på brint- og PtX-området.

 

2021 var skelsættende

2021 var året, hvor danske udviklinger på brint og PtX for alvor tog fart. Der er blevet taget spadestik til adskillige nye projekter, bl.a. i Avedøre og Fredericia, og der kom 100 brinttaxier på de Københavnske gader. Nye metanolprojekter er opstået rundtomkring i landet, og mange af Brintbranchens medlemmer kunne udvide markant i medarbejderstaben.

Lige inden jul blev regeringens bud på en brint- og PtX-strategi præsenteret. Regeringens udspil lægger ambitiøse sigtelinjer ud for det videre arbejde i Danmark, bl.a. med tarifreform, brintinfrastruktur mm. (du finder Brintbranchens reaktion på strategien her og i videoen “Strategien er offentlig – hvad nu?” zoomer Brintbranchen ind på fire opmærksomhedspunkter, som kan sikre en effektiv implementering af strategien).

 

2022 starter godt

Det nye år startede med en stor nyhed: Statsministeren har meddelt, at dansk indenrigsflyvning skal være grøn (her finder du Brintbranchens pressemeddelelse om statsministerens udmelding).

I videoen udtaler Tejs Laustsen Jensen: “Brint- og PtX-brændsler nøglen. Det kan være det markedstræk på brændslerne, der nu også fører med til, at vi kan få dansk teknologi skaleret op, sat brændstof i produktion og blive et fyrtårn, der også kan eksportere både teknologi og brændsler til resten af verden. Det er en benhård start, kun nogle ganske få dage inde i året, men 2022 kan bringe mange flere gode nyheder på brintfronten til gavn for klimaet, men i høj grad også for dansk beskæftigelse, vækst og eksport. Det lægger vi os i Brintbranchen i selen for hele året.”

Spørgsmål eller kommentarer
Tejs Laustsen Jensen – direktør Brintbranchen
tlj@brintbranchen.dk
tlf. 26 23 94 43