P2X i centrum med DBBD19
20. november 2019
D. 19. november afholdt Brintbranchen den fjerde udgave af Den danske brint- og brændselscelledag. Omkring 100 interessenter var samlet på SDU for at høre mere om de igangværende projekter under Innovationsfonden og EUDP.
Program til DBBD 2019
11. november 2019
Programmet til Den danske brint- og brændselscelledag 2019 er nu offentliggjort.
Åbent for tilmelding til FutureGas konference
8. november 2019
Forskningsprojektet FutureGas har nu nået sin afslutning. Kom og hør om resultaterne fra de sidste fire års arbejde og vær med til en spændende dag, der står i de grønne gassers tegn.
Debat: Brint er den grønne omstillings “missing link”
7. november 2019
I Mobilitytech skriver Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, om, hvordan brint er nøglen til at binde energisystemet sammen og integrere transporten i det samlede system.
Debat: Fra søjletænkning til sektorkobling
7. november 2019
I en klumme i Energy Supply skriver Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, om behovet for storskala P2X for at sikre den nødvendige systemiske integration i det bæredygtige energisystem.
Tyskland vil være førende på brint
5. november 2019
Med den tyske minister for økonomiske anliggender og energi, Peter Altmaier, i spidsen præsenterede den tyske regering i dag sine ambitioner på brintområdet ved en pressekonference.
Pressemeddelelse: Miljøminister prøvekører brintbil
5. november 2019
Pressemeddelelse: Miljøminister Lea Wermelin på emissionsfri køretur i brintbil på de københavnske gader
Grønne electrofuels er fremtiden for luftfarten
29. oktober 2019
Et forskerhold fra SDU har udarbejdet en omfattende rapport, der viser, at electrofuels lavet på brint og CO2, kan bane vejen for en bæredygtig luftfart.
Brint baner vejen
29. oktober 2019
Den 23-25 oktober stod i brintens tegn i Hamburg. Her blev der både afholdt International Hydrogen Symposium og konferencen Hydrogen for Clean Transport. Samtidigt ankom der brintbiler fra hele Europa foran Handelskammeret i Hamburg.
Wind meets Gas 2019
21. oktober 2019
D. 17. og 18. oktober var interessenter fra PtX-verdenen samlet i Groningen i Holland for at diskutere grøn omstilling.
Japansk delegation besøger Brintbranchen
17. oktober 2019
En japansk delegation fandt torsdag den 17. oktober vej til Brintbranchen for at blive klogere på de nordiske energisystemer og brintteknologiens rolle deri.
Biomethan i naturgasnettet for første gang
11. oktober 2019
Der blev skrevet dansk energihistorie, da der d. 24. september for første gang blev leveret biomethan til naturgasnettet.
Danmark bør satse på brint
10. oktober 2019
I en artikel i Information forklarer bl.a. Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, hvordan brint kan være løsningen på lagringsudfordringen i den grønne omstilling.
Debat: Ny grøn guldalder på vej for Danmark
24. september 2019
I et debatindlæg i Børsen stiller Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, skarpt på de enorme muligheder den grønne omstilling fører med sig inden for vækst, erhverv og arbejdspladser.
Første spadestik hos Blue World Technologies
20. september 2019
Så blev det længe ventede første spadestik taget på havnen i Aalborg til Blue World Technologies nye fabrik.
Den danske brint- og brændselscelledag 2019
13. september 2019
Kom og vær med d. 19. november på SDU, når Brintbranchen, Innovationsfonden og EUDP endnu engang byder velkommen til Den danske brint- og brændselscelledag!
Tyske regioner på brint
13. september 2019
Tyskland accelerer for alvor indsatsen for at blive førende på brintområdet - senest med offentliggørelsen af ni regioner, der alle bidrage til implementeringen af brintstrategien.
Brintbranchen byder velkommen til Everfuel!
10. september 2019
Nyt medlem: Det danske firma Everfuel har meldt sig ind i Brintbranchen. Everfuel leverer komplette brintløsninger - fra produktion til operation - til transportsektoren.
Debat: “PtX skal omstille transporten til lands, til vands og i luften”
29. august 2019
Storskala energikonvertering skal inkorporeres i energisystemet, så produktionen af grønne brændstoffer kan komme op i gear til gavn for både klima, transportsektoren og dansk erhverv.
Debat: “Brint er oplagt som næste skridt for klima og eksport”
26. august 2019
Der er store gevinster at hente i den grønne omstilling, hvis vi formår at tilrettelægge indsatsen, så den understøttes af de danske styrkepositioner.
Luftfartskonference udskudt
21. juni 2019
Luftfartskonferencen er desværre udskudt, men forventes afholdt i januar 2020.
Sol, vind og e-fuels på Folkemødet
14. juni 2019
Der blev diskuteret e-fuels og omstilling af den tunge transport og flysektoren, da Drivkraft Danmark torsdag inviterede til debat på Folkemødet
Sydkoreansk delegation på besøg i Brintbranchen
4. juni 2019
Brintbranchen bød i sidste uge velkommen til 25 sydkoreanske interessenter til et møde om potentialerne i den grønne omstilling.
1000 nye brintbusser: Stærkt konsortium accelererer indsatsen
3. juni 2019
Nel Hydrogen og Ballard Power Systems er blandt de aktører, der er gået sammen i det storstilede H2Bus Consortium, som vil opskalere indsatsen for brint til transport markant.
Alle brinttankstationer har genoptaget driften
2. juni 2019
Efter en midlertidig lukning af de danske brinttankstationer er falle stationer nu i drift igen.
Sejlende brintlaboratorie
22. maj 2019
Brintskibet Energy Observer har været på besøg i København. Skibet er et drivende laboratorie, som på sin seks år lange jordomsejling tester diverse former for vedvarende energi.
Gastekniske dage
15. maj 2019
Den 22. og 23. maj løber de årlige Gastekniske Dage af stablen i Billund. I år vil der være fokus på gasbranchens rolle i den grønne omstilling.
Energy Observer besøger København
9. maj 2019
Verdens første brintdrevene skib til at sejle jorden rundt, Energy Observer, lægger til kaj i København fra torsdag d. 16. maj til og med søndag d. 19. maj. Skibet kommer til at ligge ved Ofelia Plads og kan besøges af alle interesserede.
Brinttaxier er kommet
2. maj 2019
Det er nu muligt for alle at praje en brinttaxi i København. Tirsdag d. 30. april blev otte brinttaxier lanceret ved et festligt event i København.
Taxilancering i København
29. april 2019
Det bliver snart lettere for de københavnske taxapassagerer at vælge en bæredygtig taxa. Brintbranchen inviterer til et lanceringsevent på Refshaleøen, hvor der vil være taler af blandt andet Transportminister Ole Birk Olesen.
Ny bestyrelse
24. april 2019
Brintbranchen har fået en ny bestyrelse. Det betød genvalg for flere af medlemmerne, nyvalg for Uffe Borup og Hans Aage Hjuler – og en enkel nytilkommen: Mads Friis Jensen fra Blue World Technologies.
Stor succes ved Brintbranchens årsdag
12. april 2019
Med mere end 130 tilmeldte og et program spækket med stærke profiler er Brintbranchens årsdag 2019 den største nogensinde.
Ballard udvider med ny produktionsfacilitet
4. april 2019
Det Canadiske Ballard udvider i Denmark med en ny produktionsfacilitet i Hobro, hvor virksomheden både kommer til at designe og producere brændselsceller til maritimt brug.
Lad os debattere sammen på Folkemødet 2019
21. marts 2019
Til juni vil Brintbranchen endnu engang være repræsenteret på Folkemødet på Bornholm ved direktør Tejs Laustsen Jensen. I den forbindelse stiller Tejs gerne op til debat og diskussion.
Så er programmet for energikonferencen klart!
20. marts 2019
Det er med den største fornøjelse, at vi nu kan præsentere programmet for Brintbranchens energikonference. Glæd dig til at høre de stærkeste interessenter fra både ind- og udland.
Ørsted satser på storskala brintproduktion
15. marts 2019
Ørsted ser store potentialer i den kommende offshore vindmøllepark, Holland Coast South 3&4 - det gælder ikke mindst i forhold til muligheden for verdens første storskala brintproduktion på grøn vindmøllestrøm
Grøn Transport i Herning
11. marts 2019
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, holder d. 21. marts oplæg på Transportmessen i Herning, som i år dedikerer en særlig del af programmet til grøn transport.
Grøn strøm er langt bedre end afgifter
26. februar 2019
I dette debatindlæg i Altinget, stiller Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen, skarpt på klimaproblematikken i luftfarten. Udspillet fra SAS for et par uger siden viser ejerskab og ansvar for klimaudfordringerne. De lægger op til biofuels, men mængden af bioressourcer er begrænset. Deriomod bør vi satse på elektrofuels.
EU booster brint
8. februar 2019
EU vil styrke den strategiske værdikæde for brintteknologi. EU-Kommissionen ønsker at forblive førende på innovative og fossilfrie former for energi på det globale marked. Brint er i den sammenhæng uundværligt.
Brug overskudsvarmen bedre
1. februar 2019
Det er på tide at vi indfrier Energiaftalens mål om at fremme brugen af overskudsvarme. Det skriver en sammenslutning af store spillere på det danske energimarked, Brintbranchen iblandt, i et debatindlæg i Børsen.
Energilagring bliver svigtet
1. februar 2019
Regeringen har svigtet klimaet, skriver Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen, i et debatindlæg på Altinget.dk. Det er et potentielt milliardmarked, vi spiller os ud af, siger brintdirektøren.
Øg værdien af grøn energi
1. februar 2019
Det er direkte farligt for den grønne omstilling, hvis vi hviler på laurbærrene. Det skriver Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, i et debatindlæg på Energy Supply's hjemmeside.
Brint er essentielt i den grønne omstilling
21. januar 2019
Professor i økonomi Peter Birch Sørensen udtaler sig i en kronik i Politiken for oprettelsen af ’energiværker’, som udnytter den fluktuerende energi fra vind og sol ved hjælp af elektrolyse. Brintbranchen har i mange år været fortaler for bedre benyttelse af disse vedvarende energikilder ved konvertering til brint.
Brintbranchen søger politisk konsulent
18. januar 2019
Brintbranchen er på udkig efter en politisk konsulent, som blandt andet kommer til at bidrage til Brintbranchens public affairs arbejde og organisationens profilering i medierne.
Nyt medlem
18. januar 2019
Blue World Technologies er Brintbranchens nyeste medlem. Den Aalborg baserede virksomhed arbejder med methanolbaserede brændselsceller til transportsektoren.
Pressemeddelelse: Grønt lys for flere brinttaxier
11. januar 2019
I dag er der faldet en ny aftale om grønne taxier på plads. Aftalen garanterer taxilicenser til op til 300 ny nulemissionstaxier, som f.eks. brinttaxier. Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, glæder sig over dagens aftale, som han ser som et vigtigt skridt mod en grøn omstilling af transportsektoren.
Afsluttende HyFIVE-rapporter offentliggjort
7. januar 2019
Brintbranchen har siden 2015 været klyngekoordinator i det europæiske projekt HyFIVE, hvis afsluttende rapporter netop er offentliggjort.
Nytårsudtalelse: 2019 skal stå i den grønne energis tegn
3. januar 2019
Gode tiltag, ærgerlige udskydelser og glemte dagsordner - sådan beskriver Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, 2018s energipolitik i en nytårsudtalelse. For mens han understreger, at der blev gennemført gode tiltage i det forgangne år, er mange store opgaver udskudt...
Press release: Prolonged tax exemption for FCEVs in Denmark
3. januar 2019
Press release: Prolonged tax exemption for FCEVs in Denmark
Sekretariatet holder juleferie
20. december 2018
Den 21. december går Brintbranchens sekretariat på juleferie. Vi er tilbage igen den 2. januar 2019. Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! På gensyn i det nye år. 
Hyundai afslører: FCEV Vision 2030
20. december 2018
Hyundai Motor Group løftede i sidste uge sløret for en detaljeret plan kaldet FCEV Vision 2030. Denne plan opridser, hvordan Hyundai vil sætte skub i udviklingen af et brintsamfund.
Danmark på nye eventyr
20. december 2018
Energistyrelsen offentliggjorde tidligere på året deres ressourceopgørelse og prognoser for den danske gas- og olieudvinding i Nordsøen. Det er ikke alene tankevækkende læsning, det er læsning, der bør vække til handling.
Pressemeddelelse: Godt – men trist det ikke blev til mere.
10. december 2018
Brintbranchen udsendte fredag d. 7. en pressemeddelelse omkring den politiske aftale om grønne biler, der faldt på plads.
EWII Fuel Cells skifter navn
6. december 2018
EWII Fuel Cells har skiftet navn til IRD Fuel Cells A/S. Det annoncerer virksomheden i en pressemeddelelse. Ændringen er trådt i kraft i slutningen af november. For mere information se IRD Fuel Cells nye hjemmeside: www.irdfuelcells.com.
Stor succes med årets DBBD
22. november 2018
Den 19. november havde Brintbranchen fornøjelsen af, i samarbejde med SDU, Innovationsfonden og EUDP, at afholde Den danske brint- og brændselscelledag for tredje gang i arrangementets historie - og med stor succes. Traditionen tro fandt konferencen sted på Syddansk Universitet i Odense, hvor mere en 80 mennesker var mødt op for at deltage i en dag, hvor brint og brændselsceller er i fokus. 
Brint til tjeneste
15. november 2018
Den nederlandske ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, er formentlig den første diplomat, der kører en brintbil som tjenestebil. ’Vi ville sætte et godt eksempel, og jeg arbejder trods alt i et forgængerland, når det kommer an på grøn energi.’
Et effektivt efterår
8. november 2018
Tredje kvartal af 2018 er gået, og det har været et spændende efterår hos Brintbranchen med afholdelse af HyLAW-minikonferencen, en tur til HFC Nordic på Island, klimaudspillet og nyheden om 200 brintbusser, der skal køre i Danmark.
TV MIDTVEST sætter fokus på klima
1. november 2018
TV MIDTVEST satte i sidste uge fokus på klima. Det blev til en serie artikler og videoer, som blandt andet kom til at handle om brint. TV MIDT besøgte både Nel Hydrogens fabrik i Herning og GreenLab i Skive.
Se en Hyundai Nexo rense luften
23. oktober 2018
Hyundai har lavet en video, hvor du kan se, hvordan det foregår, når Nexo'en renser luften under kørslen.
Brintbranchen i Jernbane Tidende
12. oktober 2018
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, er i blevet interviewet om potentialerne ved brinttog i Jernbane Tidende
Brintbranchen til HFC Nordic 2018
11. oktober 2018
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har deltaget i dette års HFC Nordic konference på Island.
Pressemeddelelse: Gode toner i regeringens klimaplan
9. oktober 2018
Regeringen har i dag fremlagt sin klima- og luftplan "Sammen om en grønnere fremtid"
Den danske brint- og brændselscelledag 2018
8. oktober 2018
Brintbranchen inviterer i samarbejde med SDU, EUDP og Innovationsfonden til Den danske brint- og brændselscelledag (DBBD) 2018!
Begejstring for brintbusser hos klimaministeren
3. oktober 2018
Klimaminister Lars Christian Lilleholt har med stor begejstring reageret på nyheden om, at der skal køre omkring 200 brintbusser i Danmark. Brintbusserne kommer til Danmark som del af EU-programmet Connecting Europe Facility.
Forurenende biler forbydes
3. oktober 2018
Fra 2030 vil det ikke længere være muligt at købe diesel- eller benzinbiler i Danmark. Det har statsministeren Lars Løkke Rasmussen sagt i sin tale ved Folketingets åbning.
Årligt FutureGas-seminar
28. september 2018
Tidligere på måneden afholdt FutureGas-projektet sit årlige seminar. Det foregik over to dage i de smukke rammer på KolleKolle.
Pressemeddelelse: Vigtigt rygstød til grøn transport
27. september 2018
Brintbranchen i Danmark er begejstrede over, at EU i dag har udvalgt projektet H2BusEurope til at modtage ca. 40 millioner euro i tilskud. Det forventes at tilskuddet vil bringe godt 200 brintbusser til Danmark og dermed kan potentielt 10% af Danmarks bybusser køre på brint om få år.
Stor deltagelse ved HyLAW-konference
26. september 2018
Brintbranchen afholdt d. 25. september HyLAW-minikonference, hvor resultaterne af det storstilede projekt blev præsenterede.
Samlet energisektor: Nej til nye afgifter på overskudsvarme
24. september 2018
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har i selskab med bl.a. Dansk Fjernvarme og Dansk Industri underskrevet et opråb til skatteminister, Karsten Lauritzen, om ikke at lægge nye afgifter på brugen af overskudsvarme i fjernvarmesystemet.
Charge for Change: Storstilet EU-konference om energiinnovation
18. september 2018
I forbindelse med det østrigske formandskab for EU-rådet afholdes i disse dage en konference med fokus på innovation i bæredygtige energiteknologier. Her tilsluttede Danmark sig the Hydrogen Initiative sammen med 24 andre EU-lande.
Verdens første brinttog på skinnerne
17. september 2018
I dag bliver verdens første brinttog taget i brug i den nordtyske delstat Niedersachsen.
Fokus på brintbiler på DR1
14. september 2018
Programmet "Langt fra Borgen" på DR1 har lavet et afsnit, som handler om grønne biler. Centralt er spørgsmålet om politikere gør nok for at få os til at købe grønne biler. I den anledning kører Ida Auken Kristian Pihl Lorentzen blandt andet i en brintbil.
Brintfabrik indviet i Hobro
6. september 2018
Mandag den 3. september blev et af Europas mest avancerede brintanlæg indviet i Hobro. Med elektrolyseanlægget vil det blive muligt at lagre vindmøllestrøm som brint.
Energilagring kræver politisk handling
23. august 2018
Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen, argumenterer i dag i en klumme på Energy Supply.dk for, at Danmark har behov for en langsigtet plan for lagring af grøn strøm.
Flyet skal lades med el – for klimaet skyld
22. august 2018
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har skrevet et indlæg på Altinget.dk om vigtigheden af elektrofuels i luftfarten.
Vindmøllestrøm lagres som grøn ammoniak
21. august 2018
Energifonden Skive har lavet en samarbejdsaftale med Siemens Gamesa Renewable Energy. Målsætningen er et pilotanlæg i Greenlab Skive, der kan omsætte vindmøllestrøm til grøn ammoniak.
HyLAW minikonference
16. august 2018
Brintbranchen inviterer til minikonference om resultaterne af det europæiske projekt HyLAW.
Et travlt forår og en hektisk sommer
9. august 2018
Her kan du læse mere om, hvad vi hos Brintbranchen har brugt vores forår og sommer på. Læs om vores aktiviteter og bliv også opdateret på sekretariatet, hvor der er sket en masse omrokering og nye ansigter er kommet til.
Fueling the Future: Dansk deltagelse ved World Gas Conference
2. august 2018
13 repræsentanter fra syv danske virksomheder deltog ved dette års World Gas Conference.
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, interviewet til stor koreansk avis
2. august 2018
Tidligere på sommeren blev Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, interviewet til en af Sydkoreas største aviser om brint og det danske energisystem.
Puljen for fremme af brændselscellekøretøjer er nu uddelt
1. august 2018
Tre nye projekter har fået del i puljens 10 millioner kroner.
Brintbranchen: Energiforlig er et vigtigt skridt fremad
29. juni 2018
Der er rigtigt gode takter i det energiforlig som alle Folketingets partier har indgået. Særligt når det gælder udbygningen af vindmølleparker, transport, gasstrategi og forskning.
Danske brinttankstationer gør Island grønnere
27. juni 2018
Island har fået to nye brinttankstationer. Tankstationerne er blevet bygget og leveret af Nel Hydrogen i samarbejde med deres lokale partner på Island, Skeljungur.
Når bureaukrati sætter en stopper for den grønne omstilling
26. juni 2018
Fredag den 16. juni var en række aktører fra den danske energibranche samlet på folkemødet på Bornholm, med det formål at diskutere regulering af den grønne sektor,
Brintbiler, GasTalk og masser af debat på Folkemødet
18. juni 2018
Brintbranchen deltog med fire arrangementer på Folkemødet 2018. Du kan læse mere om arrangementerne her.
Rapport: Brugeroplevelser hos brintbilister
16. juni 2018
Brintbranchen har, som partner i H2ME2 projektet, udarbejdet en User Experience rapport om, hvordan det er benytte brintbiler i dagens Danmark. Læs mere her.
Hyundai og Audi vil samarbejde om at booste brintbiler
16. juni 2018
Hyundai er indgået en aftale med Audi om at samarbejde for at booste brintbilers position i transportsektoren.
Road trip i en Toyota Mirai
16. juni 2018
Brintbranchen organiserede et besøg i Danmark, da Toyota i maj havde inviteret en masse journalister med på roadtrip i en Mirai fra Tyskland til Danmark.
Frankrig satser massivt på brint
8. juni 2018
Frankrig har offentliggjort et storstilet energiprojekt med tårnhøje ambitioner på brintområdet
Hydrogen Mobility Europe
7. juni 2018
Den 5-6 juni 2018 afholdt det transeuropæiske projekt Hydrogen Mobility Europe (H2ME) sin årlige generalforsamling i Berlin.
Brintbranchens program for Folkemødet 2018
6. juni 2018
Her kan du læse mere om Brintbranchens program for Folkemødet 2018.
Borgmesterbiler på brint
30. maj 2018
Hyundai overdrog 22. maj to brintbiler til Københavns Socialborgmester, Mia Nyegaard (B) og Beskæftigelses- & Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Debat: Mere grøn energi på lager
30. maj 2018
Energilagring i det danske energisystem må og skal være en bunden opgave, siger Brintbranchens direktør i indlæg i Energy Supply.
Fransk Guyana: Verdens største kraftværk på vedvarende energi
29. maj 2018
I Fransk Guyana vil man bruge brint til at lagre vedvarende energi - og forsyne 10.000 husstande med grøn energi
Brintbranchen til Nordic Clean Energy Week
25. maj 2018
Både Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, og bestyrelsesmedlem Søren Knudsen Kær, deltog i torsdagens arrangement Sustainable Future Energy Systems.
Brintbranchen søger konsulent – udløbet
16. maj 2018
Brintbranchen søger en konsulent med tiltrædelse hurtigst muligt. Find stillingsopslaget her.
Partnerskab mellem DTU og GreenLab Skive
9. maj 2018
To af Brintbranchens medlemmer, Industriparken GreenLab Skive og Danmarks Tekniske Universitet, har indgået et formelt samarbejde.
Pressemeddelelse vedr. udspil til energiforlig
26. april 2018
Læs Brintbranchens pressemeddelelse vedr. regeringens udspil til det kommende energiforlig.
Superbil med methanol brændselsceller
26. april 2018
SerEnergy er leverandør af brændselsceller til verdens første high performance superbil med methanol brændselsceller.
En årsdag med fokus på grøn transport
25. april 2018
Brintbranchens årsdag 2018 løb af stablen d. 18. april 2018. Læs mere om dagen her og find de spændende oplæg.
Brintbranchens bestyrelse
25. april 2018
I led med Brintbranchens Årsdag 2018, blev den årlige generalforsamling afholdt. Se her bestyrelsessammensætningen for Brintbranchen i 2018.
Debatindlæg: Derfor skal vi satse på næste generation af biogas
4. april 2018
DEBAT: Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, havde den 4. april et indlæg i Altinget om Biogas. Find det her.
Nyt og opdateret program til Brintbranchens Årsdag 2018
3. april 2018
Find her det opdaterede og endelige program til Brintbranchens Årsdag 2018. Vi glæder os til en spændende dag den 18. april i Aalborg.
Spændende første kvartal for Brintbranchen
28. marts 2018
Brintbranchen har haft et spændende første kvartal af 2018 og går på påskeferie med god samvittighed efter nogle hektiske men givende første måneder af 2018.
Brintbranchen på farten
20. marts 2018
I løbet af efteråret og vinteren 2017 har Brintbranchens direktør haft en række politikere og meningsdannere med ude at køre brintbil. Læs med her.
Politisk opbakning til brint i Slesvig-Holsten
7. marts 2018
Et flertal i parlamentet i Slesvig-Holsten har vedtaget et meget vidtgående papir med opbakning til brugen af grøn brint i alle sektorer. Læs mere om de konkrete forslag her.
Pressemeddelelse: Brintbranchen prøvekører Hyundai NEXO
14. februar 2018
Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har som den første dansker prøvekørt Hyundais nye brintbil, NEXO. Læs pressemeddelelsen her.
Debatindlæg: Den grønne el skal både bruges direkte og forædles
8. februar 2018
DEBAT: El kan bruges til mere end bare el, men det kræver et paradigmeskifte og en aktiv politisk strategi, skriver Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.
Brint på dagsordenen
8. februar 2018
Starten af februar har budt på flere spændende brintrelaterede arrangementer, som Brintbranchen har taget del af.
Brintbranchen: Aftale om energilagring er vigtigt skridt i den grønne omstilling.
2. februar 2018
Læs mere om Brintbranchens reaktion på aftalen om bl.a. en pulje til energilagring
Nyt fra energiprogrammerne
1. februar 2018
Torsdag den 31. januar inviterede DI Energi og Dansk Energi sammen med energiprogrammerne EUDP, ELFORSK og Innovationsfonden til informationsmøde i EnergyLab i Københavns Nordhavn.
Brintbranchens Årsdag 2018
1. februar 2018
Den 18. april inviterer vi til Brintbranchens Årsdag i Aalborg. Kom med til en spændende dag med rig mulighed for at blive klogere på brint og brændselsceller, networking og sitevisit på SerEnergys produktionsanlæg.
AkzoNobel og Gasunie går sammen om nyt storskala elektrolyseprojekt
31. januar 2018
Læs mere om AkzoNobel og Gasunies elektrolyseprojekt her, som påtænker installation af et 20 MW elektrolyseanlæg, der skal konvertere vindmøllestrøm til 3000 ton grøn brint om året.
Brint gør transporten grøn
7. januar 2018
Brintbranchen har fået produceret en animationsfilm, som viser hvordan brint- og brændselscelleteknologien kan være med til at fremme den grønne omstilling. Find den her.
Tidligere transportminister tester Mirai
4. januar 2018
Hans Christian Schmidt, medlem af Folketinget for Venstre og tidligere transportminister, var kort før jul ude at prøve en Toyota Mirai.
Brintbranchen deltog i HyLaws General Assembly i Bruxelles
3. januar 2018
Læs mere om HyLaws 2. general assembly i Bruxelles d. 15. december 2017.
Lars Christian Lilleholt åbnede biogasparken i Avedøre
8. december 2017
Minister Lars Christian Lilleholt åbnede for hanen, så den grønne gas flød ud til danskerne i hovedstaden.
En dag i brintens tegn
29. november 2017
Den 28. november afholdt Brintbranchen i samarbejde med SDU, Innovationsfonden og EUDP Den danske brint og brændselscelledag 2017. Omkring 80 mennesker var samlet i Odense for at høre om aktuelle demonstrations- og udviklingsprojekter.
Socialforvaltningen kører på brint
22. november 2017
Hvordan er det at køre i en brintbil? Læs her interview med Lars Reuther fra Borgercenter Børn & Unge på Nørrebro, der kører på brint til møder og hjemmebesøg.
Fremtidens grønne transport til lands og til vands
16. november 2017
FutureGas workshoppen blev afholdt d. 16. november 2017. Læs om dagen og de spændende oplæg her.
DBBD 2017
15. november 2017
Sæt kryds i kalenderen den 28. november 2017! Der inviterer vi til Den danske brint- og brændselscelledag 2017 på Syddansk Universitet. Der vil på dagen være fokus på aktuelle udviklingsprojekter.
Pia Olsen Dyhr prøvede en brintbil
8. november 2017
Som en del af udbredelsen af brintbiler i Danmark og det FCH JU støttede projekt HyFive havde Brintbranchen inviterede Pia Olsen Dyhr ud og prøvekøre Toyotas Mirai d. 28. september. 
EUDP støtter 55 projekter
18. oktober 2017
Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har givet tilsagn om 153 mio. kr. i tilskud til udvikling af nye energiteknologiske løsninger i forbindelse med ansøgningsrunden 2017.
Program til FutureGas workshop er klar
16. oktober 2017
Programmet til FutureGas workshoppen 2017 er nu klart. Kom og hør de spændende oplæg om hvad der kommer til at drive fremtidens godstransport.
Brintbranchen søger kommunikationspraktikant
15. oktober 2017
Vi søger nye ansigter til sekretariatet til at bistå med ekstern kommunikation og Folkemøde 2018.
5 år med mikro-kraftvarme
11. oktober 2017
DTU præsenterede den 11. oktober erfaringerne fra 5 års demonstration af mikro-kraftvarmeanlæg i Europa. Læs den netop offentliggjorte rapport her.
“Hydrogen for clean transport”-konference
27. september 2017
"Hydrogen for Clean Transport" konferencen blev afholdt i Bruxelles d. 22. september 2017. Formålet var at samle bilfabrikanter og virksomheder fra brintindustrien til en debat om brintbilerne fremtid inden for transport sektoren.
FCB CPH 2017 & Brintbiler.dk’s Årsdag 2017
20. september 2017
September stod på mange spændende arrangementer fra Brintbranchens side af. Læs her om buseventet FCB CPH 2017 og brintbiler.dk's årsdag 2017 - og se billeder fra de to arrangementer.
SerEnergy søsætter første båd i Tyskland drevet af methanol brændselsceller
30. august 2017
Brændselscelle-producenten SerEnergy lancerer den første båd i Tyskland drevet af et methanol brændselscellesystem.
Program klart
28. august 2017
Programmet til Brintbiler.dks Årsdag 2017 er nu klart. Arrangementet er den 13. september 10-13 i Kødbyen på Vesterbro og der vil være mulighed for at sparke dæk på alle de typer af brintbiler, der kører på de danske veje.
Lagring giver fleksibilitet
24. august 2017
Torsdag den 24. august var der energilagring og -konvertering på programmet hos Dansk Industri. På rejsen mod et fossilfrit samfund er det en klar forudsætning at vi kan kontrollere energiproduktionen og -distributionen og skabe en højere grad af fleksibilitet i vores energisystem.
Konference om energilagring
14. august 2017
24. august er der energilagring og -konvertering på programmet. Kom med i Industriens Hus til en spændende formiddag. Arrangementet arrangeres i samrbejde med DI Energi, DTU, Innovationsfonden, Brintbranchen, ATV og IDA.
Pihl og Prehn på brintbilstur
10. august 2017
Da de to medlemmer af Folketinget, transportordførerne Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre og Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet planlagde deres trafikale sommertogt, tog de i mod udfordringen fra Brintbranchen om at teste, om Danmark har et landsdækkende netværk af brinttankstationer. Nu er togtet gennemført, og de to politikere har kørt fra Skagen til Gedser på 5 dage og har tilbagelagt mere end 1350 km i brintbiler fra Hyundai og Toyota og bilerne har undervejs kun udledt vand.
Brintbusevent: FCB CPH17
9. august 2017
Til september kommer den første brintbusevent til Danmark. FCB CPH17 vil sætte fokus på, hvordan brint- og brændselscelleløsninger kan bidrage til den fremtidige grønne, offentlige transport i Danmark.
Toyota indleder program til støtte af forskning i brintløsninger
2. august 2017
Toyotas fond til fremme af mobilitet, The Toyota Mobility Foundation (TMF), har startet et forskningsprogram, der skal fremme udviklingen af brint løsninger og har anmodet om forskningsprojekter hertil.
Høringsfiler
1. august 2017
Filer til høringen af storskala energilagring
Prehn og Pihl fra Skagen til Gedser i brintbil!
31. juli 2017
Folketingsmedlemerne Rasmus Prehn og Kristian Pihl Lorentzen tager på brintbils togt gennem Danmark. De vil her få kørt næsten 1350 km i brintbiler og undervejs besøge en række virksomheder og institutioner.
Energipolitik: Er energikonvertering og -lagring en del af agendaen?
29. juni 2017
Torsdag den 24. august afholdes denne konference om de danske perspektiver og udfordringer i forbindelse med lagring og konvertering af energi.
Reportage fra Folkemødet – Hvordan gemmer vi den grønne vind, når det ikke blæser mere?
21. juni 2017
Læs mere om Brintbranchens debat om lagring på årets Folkemøde med Biogasbranchen, European Energy, GasStorageDenmark samt Nel Hydrogen Solutions
Brintbiler.dk’s Årsdag
16. juni 2017
Sæt kryds i kalenderen den 13. september, når Brintbranchen inviterer til Brintbiler.dk's Årsdag! Arrangementet foregår i Kødbyen fra kl. 10.00-13.00.
Brintbranchen på Folkemødet
6. juni 2017
Årets Folkemøde finder sted d. 15.-18. juni som sædvanligvis på Bornholm. Igen i år er Brintbranchen repræsenteret ved sekretariatet. I år afholder vi 2 arrangementer omkring centrale energi- og transportpolitiske emner.
Partnerskabet er nu Brintbranchen
5. juni 2017
Partnerskabet for brint og brændselsceller har ændret navn til Brintbranchen. Navneskiftet reflekterer de seneste års hastige vækst og udvikling i branchen, og at organisationen nu samler hele værdikæden fra forskning til industrivirksomheder.
Kan du levere video og animationer i god kvalitet? UDLØBET
5. juni 2017
Brintbranchen søger i forbindelse med det EU-støttede projekt HyFIVE en leverandør, Er det dig vi søger? Så send os dit bud!
Årsdag 2017
18. maj 2017
Tirsdag den 25. april 2017 blev Brintbranchens årsdag afholdt i Fællessalen på Christiansborg. Temaet for dagen var 'Et blik på brint i fremtidens energisystem
Ny bestyrelse til Brintbranchen
18. maj 2017
Brintbranchen har oplevet markant vækst de sidste to år. Vores organisation står stærkere og er mere synlig i den politiske debat end nogensinde før. Vi glæder os til at arbejder videre på at fremme udbredelsen af brintløsninger endnu mere i de kommende år”, siger den genvalgte bestyrelsesformand, Theiss Stenstrøm
Sidste generalforsamling i HyFIVE
18. maj 2017
Det EU-støttede projekt HyFive har gennem de sidste 5 år arbejdet på at etablere og udvide den europæiske brintinfrastruktur og samtidigt få ikke færre end 185 brintbiler på gaderne i tre regioner i Europa
Brintbranchen søger studentermedhjælper
18. maj 2017
Brintbranchen søger en studentermedhjælper til et-årig barselsvikariat. Du vil få erfaring med bestyrelsesarbejde, projektarbejde, konferenceplanlægning og -afholdelse, samt generel bistand med arbejdet en interesseorganisation.
Brintbranchen i P1
17. maj 2017
Brintbranchen var gæst i P1 Orientering. Direktør Tejs Laustsen Jensen roste regeringen, Socialdemokratiet og det Radikale Venstre for deres nye aftale om elbiler, som Brintbranchen mener, forsat styrker Danmarks førerposition inden for brintløsninger og den grønne transport
God aftale om el- og brændselscellebiler
10. maj 2017
Brintbranchen roser regeringen, Socialdemokratiet og det Radikale Venstre for forsat at styrke Danmarks position som foregangsland, når det gælder grøn transport. Parterne har netop afsat 10 millioner over de næste 2 år til brændselscellebiler. Penge, der ifølge branchen er med til at fastholde Danmarks førerposition på området
Elektrificering bør udnyttes bedre
24. april 2017
Energikommissionens anbefalinger er en pose blandede bolsjer”, mener direktøren i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen. "Vi er glade for den ambitiøse satsning på forskning og udvikling, som Kommissionen anbefaler. Men vi synes samtidigt, at Kommissionen mangler at lave den helt centrale kobling mellem el og gas.
Nyt fra FutureGas
24. marts 2017
Nyheder fra FutureGas projektet, heriblandt det ene af to årlige nyhedsbreve samt gasworkshoppen, som afholdes d. 3. april 2017.
Pressemeddelelse: Fordobling af eksport af energiteknologi i 2030
22. marts 2017
En kort pressemeddelelse om energiministerens udtale om de ambitiøse mål for energiteknologi i 2030-planen.
Pressemeddelelse: På vej til at nå EU’s 2020 klimamål om vedvarende energi
13. marts 2017
En kort pressemeddelelse om at Energistyrelsens Basisfremskrivning for 2017 viser, at Danmark er godt på vej til at nå EU’s 2020 klimamål om vedvarende energi
Brinttankstation åbner i London
23. februar 2017
ITM Power og Shell åbner deres første fælles brinttankstation i London.
Skatteminister besøgte SerEnergy
14. februar 2017
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) besøgte i går Serenergy i Aalborg for at tale om problematikken vedrørende beskatning af metanol til brug i fx brændselscellekøretøjer.
Ny taxilovgivning øger mulighed for flåder af brinttaxi
9. februar 2017
Et politisk flertl er enig om en ny taxilov - dette er et vigtigt led i den grønne omstilling og kan bidrage til at nå de ambitiøse klimamål.
Nej tak til elkabel til Storbritannien
14. november 2016
Partnerskabets direktør, Tejs Laustsen Jensen, skriver i dette indlæg i Altinget om alternativerne til at eksportere el via kabel til Storbritannien.
Kronik i Jyllands-Posten
8. september 2016
Partnerskabets direktør, Tejs Laustsen Jensen, minder i en kronik i Jyllands-Posten om, at vi skal huske det danske energibehov.
Brintbranchens direktør skriver indlæg i Jyllandsposten
7. juni 2016
Læs her debatindlægget som Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, havde i Jyllands-Posten. Det omhandler behovet for politisk kontrol med investeringerne i nye elkabler til udlandet og Danmarks satsning på energilagring.
H2 Logic investerer i fabrik
5. april 2016
H2 Logic projektet har indgået kontrakt angående faciliteterne i Herning og vil udvikle en fabrik for brinttankstationer.
Pressemeddelelse: God aftale om el- og brændselscellebiler
9. oktober 2015
Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Radikale har i dag indgået en aftale om den fortsatte afgiftsstruktur for el- og brændselscellebiler. Aftalen indebærer en fortsat afgiftsfritagelse for brændselscellebiler i tre år (2016-2019) og herefter en indfasning. Indfasningen sker allerede fra 1. januar 2016 for elbiler.