Air Liquide

Knap 50 år med hydrogen og parat til fremtiden

Air Liquide udvikler teknologi og knowhow til brintmarkedet inden for bl.a. produktion, distribution, lagring og brændselsceller. I løbet af de sidste 10 år har Air Liquide åbnet flere end 40 brintstationer verden over – og flere er på vej.

På verdensplan råder Air Liquide over mere end 200 produktionsanlæg. Brinten distribueres på forskellig vis alt efter vores kunders behov. Vi kan levere alt lige fra en enkelt flaske komprimeret gas og op i de helt store mængder med levering via rørledning. I 2010 producerede Air Liquide 9 billion Nm3 brint, hvilket svarer til brændstof til 6 mio. biler.

Air Liquides datterselskaber Air Liquide Hydrogen Energy og AXANE er dedikeret til at udvikle en bæredygtig industri inden for produktion og distribution af brint og brændselsceller. Inden 2020 skal minimum 50 % af vores hydrogenproduktion være CO2-fri. Denne målsætning indgår i vores Blue Hydrogen-projekt, som skal udnytte mulighederne inden for bl.a. vedvarende energikilder, vandelektrolyse, biogas og lagring.

Air Liquide Danmark A/S er grundlagt i 1906 og er Danmarks førende industrigasselskab. Virksomheden er et selskab i Air Liquide gruppen, der med sine aktiviteter i 80 lande ikke alene er en af verdens største industrigaskoncerner, men også førende når det gælder udviklingen af gasser, udstyr og applikationer.