Luftfartskonference udskudt

21. juni 2019

I samarbejde med IDA vil Brintbranchen afholde en stor konference om den grønne omstilling af luftfarten formodentlig i januar 2020.

Vi beklager meget, at det har været nødvendigt at udskyde konferencen, men det har ikke været muligt at afholde den på den planlagte dato i september. Det er dog et emne, der kun bliver vigtigere og vigtigere i fremtiden, derfor vil vi naturligvis holde fast i at afholde konferencen, og vi ser frem til at byde jer velkommen i begyndelsen af det nye år.

Temaerne vil dog være det samme, nemlig “Hvordan kan vi sikre en hensigtsmæssig omstilling af flysektoren, og samtidig få de danske styrkepositioner i spil?”:

Der er et enormt behov for udviklingen af bæredygtige brændstoffer til flysektoren, og i Danmark har vi potentialet til at få forrest i den indsats. Med de massive mængder vedvarende energi, som fremover skal inkorporeres i det danske energisystem, er der store muligheder i at bruge overskydende vindmøllestrøm til at producere electrofuels til brug i flydriften. Det vil sikre nulemissionsluftfart, bidrage til at balancere energisystemet og skabe store vækstmuligheder for danske virksomheder.

  • Målet med dagen er at skabe debat og opmærksomhed om hvordan vi kan reducere klimabelastning ved flyvning
  • Hvordan er status på teknologien og hvad skal vi gøre for at ændre vaner?
  • Vi vil vise hvordan fly- og brændstofteknologier kan give både grønne løsninger til klimaudfordringen og potentialer for job og eksport for Danmark