Japansk delegation besøger Brintbranchen

17. oktober 2019

Japansk delegation besøger Brintbranchen

Torsdag den 17. oktober fik Brintbranchen besøg fra Japan. En gruppe af virksomhedsledere fra Mie i den japanske Kansai-region besøgte Danmark og Sverige for at blive klogere på de nordiske energisystemer.

Delegationen var særligt interesseret i at høre om, hvad der rører sig inden for grøn energi og nye teknologier til grøn transport. Brintbranchens medarbejdere tog vel imod delegationen med et oplæg om brint og brændselscelleteknologiernes betydning i den grønne omstilling.

Japan viser vejen

Japan er også med på brintbølgen og har en ambitiøs national plan for udrulning af brintteknologi, hvor der er fokus på både brint til transportsektoren samt at dekarbonisere brint til industriformål. Dette var også i fokus i forbindelse med det japanske værtskab for G20-topmødet i Oskaka i juni 2019. Her præsenterede Japans handelsminister Mr Hiroshige Seko rapporten The Future of Hydrogen: Seizing Today’s Opportunities, hvor brint spås en vigtig rolle i fremtidens energisystem.

Japans største bilproducent, Toyota Motor Corp, satser på brint og har netop relanceret og opdateret deres brintbil Mirai i sidste uge, hvor bl.a. rækkevidden er forøget med 30 %. Pt. kører der omkring 3000 brintbiler rundt på de japanske veje, men målet er at dette tal i marts 2026 skal være oppe på 200.000 køretøjer og accelerere til hele 800.000 inden udgangen af 2030.

I forbindelse med OL i Japan i 2020 ønsker den japanske regering at sætte fokus på sine brintambitioner og der vil blive etableret et miniature ’Hydrogen Society’, som en del af OL-byen. Toyota Motor Corp, som er en af hovedsponsorerne for de olympiske lege, planlægger at udrulle omkring 100 brintbusser, der vil fungere som shuttlebus i forbindelse med den store sportsbegivenhed.