IEA: Brintteknologier blandt nøglerne til en grøn fremtid

7. maj 2020

Det internationale energiagentur, IEA, har offentliggjort en ny analyse, der fremhæver elektrolyse som et af de elementer, der bør være centrale i grønne genopretningsplaner.

IEA: Brintteknologier blandt nøglerne til en grøn fremtid

Det internationale energiagentur, IEA, har udgivet en ny analyse af brintproduktion og batteriers rolle i den grønne omstilling. IEA argumenterer for nødvendigheden af at bruge forskellige teknologier til forskellige formål, og slår fast, at en bred teknologisk portefølje er den eneste vej til decarbonisering. 

Batterier og elektrolyse skal således begge understøtte udviklingen mod en mere effektiv nyttiggørelse af den vedvarende energi, som fremtidens energisystemer skal bygge på. Ikke alene er den grønne omstilling nødvendig i et klimaperspektiv, den er også imperativ i den økonomiske genopretningsindsats post-corona. IEA taler for øgede investeringer i grønne løsninger, herunder specielt elektrolyseteknologier, fordi skala og volumen er afgørende for omkostningsniveauet. De grønne virksomheder skaber tusindevis af arbejdspladser, og IEA mener derfor, at tiden er til at skubbe ekstra på nu både for klimaet og for beskæftigelsen og væksten, og derfor bør brintproduktion og batterier være en del af en hver økonomisk hjælpepakke:

“Batteries and hydrogen-producing electrolysers stand out as two important technologies thanks to their ability to convert electricity into chemical energy and vice versa. This is why they also deserve a place in any economic stimulus packages being discussed today”.

Du kan læse hele analysen her.