Hyundai og Audi vil samarbejde om at booste brintbiler

16. juni 2018

Hyundai har indgået en aftale med Audi om at samarbejde for at booste brintbilers position i transportsektoren. Vidensdeling skat føre til lavere omkostninger på en dyr teknologi.

Ifølge aftalen vil de to bilproducenter få adgang til hinandens vidensbank og produkter. Dette betyder, at Hyundai vil få adgang til nye komponenter udviklet af Audi, som er ansvarlig for brint- og brændselscelleteknologi i hele Volkswagen Group – verdens største bilforhandler.

Hyndai håber at samarbejdet kan føre til en øget efterspørgsel på deres brintbil ix35 og samtidig nedsætte omkostningerne på teknologien ved at øge konkurrencen mellem leverandører. Brintbiler er det oplagte valg i en grøn transportsektor på grund af rækkevidde og optankningstid, men udfordringen står stadig på infrastruktur og prisen på bilerne. Både Audi og Hyundai ser derfor et samarbejde som oplagt for at sænke priserne og give brintbiler et boost.

Audi har desuden for nylig valgt at forlænge sit samarbejde med Ballard Power Systems tre et halvt år yderligere. Ballard Power Systems er ansvarlige for at udvikle og producere brændselsceller til Audis brintbil, som planmæssigt vil blive sat i produktion i 2020.

Læs mere her.