Hirtshals Havn og den norske virksomhed Gen2 Energy har indgået samarbejde om at udvikle Hirtshals Havn til et center for grøn brint.

Den nye aftale giver ifølge Hirtshals Havn mulighed for, at havnen kan udvikle sig til en brinthub for produktion, distribution og bunkring af grøn brint til blandt andet skibe og den maritime sektor i de kommende år.

Steen Harding Hintze, Udviklingsdirektør for Hirtshals Havns grønne udviklingsselskab, som bliver lanceret den 20. september 2021, siger: “Vi er stolte over, at Gen2 Energy har udvalgt Hirtshals Havn som center for deres transport- og logistikaktiviteter af grøn brint, og det vil uden tvivl booste vores position som en vigtig spiller inden for grøn havneudvikling. Samtidig giver det vores eksisterende kunder nye, grønne muligheder og åbner døre for tiltrækningen af nye virksomheder – især inden for det grønne segment. ”

Brintproduktionen på Hirtshals Havn vil blive baseret på den grønne elproduktion fra de nuværende vindmøller på havnen samt de fremtidige møller, der vil blive opstillet på den nye havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2026.

Læs mere her.