Det storstilede brintprojekt Gigastack går nu ind i sin næste fase efter at være blevet tildelt 7,5 millioner pund af det britiske erhvervs- og energiministerium.

Brintprojektet Gigastack går ind i næste fase

Brintbranchens medlemmer Ørsted og ITM Power er med i ledelsen af det storstilede brintprojekt Gigastack i Storbritannien. Projektet skal demonstrere, hvordan produktionen af bæredygtig brint i industriel skala kan understøtte det britiske mål om klimaneutralitet i 2015. Projektet er nu klar til at gå ind i næste fase efter at være blevet tildelt 7,5 millioner pund af det britiske erhvervs- og energiministerium.

I forbindelse med offentliggørelsen af, at projektet nu bevæger sig over i sin anden fase, udtaler Ørsteds vice president for hydrogen, Anders Christian Nordstrøm, i en pressemeddelelse:

“Produktion af fornybar brint baseret på havvind har potentialet til at gøre industrielle processer CO2-neutrale, og det, der er brug for nu, er at opskalere elektrolyse-teknologien og reducere omkostningerne. Det har vi set ske inden for havvind. Takket være samarbejdet mellem industri og offentlige myndigheder er der opnået en hurtig udbredelse og en enorm omkostningsreduktion. Dette projekt sigter efter at gøre det samme med brint.”

Du kan læse hele pressemeddelelsen her.


Twitter


Linkedin