Gastekniske dage

15. maj 2019

Den 22. og 23. maj løber de årlige Gastekniske Dage af stablen i Billund. I år vil der, ifølge Thea Larsen, administrerende direktør i Dansk Gasteknisk Center, være fuldt fokus på gasbranchens rolle i den grønne omstilling.

Thea Larsen lover i en klumme på Energy Supply’s hjemmeside at programmet bliver et energipolitisk aktuelt program, hvor gasteknologier, som bidrager til den grønne omstilling, får særlig opmærksomhed.

Et af de centrale emner på Gastekniske Dage vil være produktionen af grøn gas via elektrolyse. Billig strøm bliver omdannet til  grøn gas, som kan blive gemt i gasnet og lagret. På Gastekniske Dage vil der blive givet status for den aktuelle situation, hvor der allerede nu er diverse store gasvarmepumper i drift i Danmark.

Andre teknologier, som kommer i fokus på Gastekniske Dage er hybridvarmen, hvor el- og gasteknologi kombineres, og fjernvarmeproduktion på gasfyrede varmepumper. I klummen skriver Thea Larsen, at effektiviteten af gasfyrede varmepumper potentialt kan blive 1,5-4 gange så høj som i en traditionel kedel. 

Det er muligt at se det komplette program og tilmelde sig til Gastekniske Dage her. Thea Larsens klumme på Energy Supply’s hjemmeside kan læses her.