Forskningsministeren: Vi skal turde at satse på PtX

19. maj 2020

Forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, gjorde det klart under en onlinedebat hos IDA, at forsknings- og udviklingsindsatsen på PtX-området skal styrkes.

Foto: Jens Honoré

Forskningsministeren: Vi skal turde satse på PtX

Under en onlinedebat arrangeret af IDA, gjorde forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, det klart, at storskala energikonvertering og PtX er områder, der skal prioriteres i den nationale indsats for den grønne omstilling. Det betyder også, at der skal skrues op for forskningsindsatsen på netop storskala energikonvertering og PtX. Det er afgørende, at der sættes målrettet ind på forskningen på dette område, dels af hensyn til den grønne omstilling men også af hensyn til det grønne erhvervsliv. 

Forskningsministeren understregede vigtigheden af at styrke broen mellem forskning og erhvervslivet, for at sikre, at vi beholder den grønne førertrøje i Danmark: “Vi har et forskningssystem i verdensklasse og et dynamisk erhvervsliv. Men et eller andet sted her i mellem, taber vi noget på gulvet”. I forhold til, hvad det betyder for forskningsindsatsen på brint og PtX, sagde ministeren: “Noget af det, vi tidligere ikke har diskuteret meget, er, om vi skal sætte en meget stor muskel ind bag én af disse ting, eller vi skal smøre det (altså forskningsmidlerne) ud over flere teknologier”, og i forhold til , om det betyder, at der skal “smøres ekstra” på PtX afsluttede hun med: “Jeg tror, vi skal turde prioritere det her”.

Læs mere her.