Første brinttaxa er nu på vejene i Aarhus

Aarhus’ første brinttaxa kører nu rundt i byens gader. Dette er et resultat af partnerskabet mellem Aarhus & Horsens Taxa og Aarhus Kommune i samarbejde med Via Biler og Brintbranchens medlemmer Toyota Danmark, Everfuel, Nel Hydrogen, og ikke mindst støtte fra H2ME 2.

Aarhus’ første brinttaxa er en del af H2ME 2-projektet, der har modtaget støtte fra fællesforetagendet ‘Fuel Cells and Hydrogen 2’. Dette fællesforetagende modtager støtte fra EU’s Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram, ‘Hydrogen Europe and Hydrogen Europe Research’.

Målet for Aarhus & Horsens Taxa er endnu flere brinttaxaer, og der arbejdes intenst med tilgange, der skaber incitament for koncernens vognmænd og medlemmer til at gå forrest i processen mod grøn omstilling og nulemission. Der findes dog ingen billig eller nem vej for at nå dette mål.

Udfordringen findes i indkøbsprocessen, da der stadig kun er to leverandører af brintbiler. Dertil er der kun én brinttankstation i Aarhus indtil videre, hvilket gør, at taxachaufførerne skal tage deres ruter i betragtning i forhold til infrastrukturen af tankstationer. Everfuel vil dog etablere endnu en brinttankstation i Aarhus inden for kort tid.

Men fordelene ved brintbiler kan dog opveje udfordringerne: tankningen af brintbiler tager typisk kun 3-5 minutter, og dens rækkevidde på op til 650 km er længere end en elbils.

Læs mere og mød Elly, der er chaufføren i Aarhus’ første brinttaxa, her.