Debat: Ny grøn guldalder på vej for Danmark

24. september 2019

I et debatindlæg i Børsen stiller Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, skarpt på de store vækstpotentialer, der ligger i den grønne omstilling.

Debat: Ny grøn guldalder på vej for Danmark

Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, fremhæver i dag i Børsen de enorme muligheder, der følger med den grønne omstilling – både for klima, vækst, erhverv og arbejdspladser.

Med udgangspunkt i det første spadestik til Blue World Technologies’ nye fabrik i Aalborg, retter Tejs Laustsen Jensen fokus mod de produktionsarbejdspladser, der kan opstå i Danmark igen. Udviklingen af nye, grønne teknologier gavner nemlig ikke bare klimaet, men også dansk erhvervsliv og den type produktion, med dertilhørende arbejdspladser, som mange ville have forsvoret, at vi ville komme til at se herhjemme igen.

Den danske særstilling på det grønne område betyder, at vi er blandt verdenseliten i innovation og udvikling af nye teknologier og løsninger, der skal fremme det bæredygtige energisystem. Og de kompetencer fører vækst, eksport og produktionsvirksomhed med sig, som vi ser det på havnen i Aalborg, hvor verdens største metanolbrændselscellefabrik kommer til at være i drift allerede næste år. 

Med den rigtige strategiske tilrettelæggelse kan den absolut nødvendige omstilling ikke alene være afgørende for at begrænse konsekvenserne af klimaforandringerne, det kan også betyde begyndelsen på en ny, grøn guldalder for Danmark.

Du kan læse Tejs Laustsen Jensens debatindlæg i Børsen her.