Debat: Grøn omstilling til tiden

27. april 2020

I en klumme i Energy Supply understreger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, vigtigheden af, at den grønne omstilling er central i genopretningen af dansk økonomi post-Corona.

Debat: Grøn omstilling til tiden

Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, opfordrer i en klumme i Energy Supply til udarbejdelsen af en decideret national brint- og PtX-strategi. Den grønne omstilling bør være centralt placeret i genopretningsindsatsen af den danske økonomi på den anden side af Corona-pandemien. Derfor er tiden til at accelerere den grønne indsats med bl.a. en brint- og PtX-strategi, som kan understøtte nye, grønne erhvervsinitiativer:

“For at forløse de potentialer, der ligger i de brancher, der arbejder med brint- og PtX-relaterede produkter, er det nødvendigt at vi hurtigt får en helhedsorienteret national strategi for det samlede energisystem. En strategi der har et aktivt og industrielt sigte, hvor vores grønne energi udnyttes til fulde i alle systemets sektorer. Det er ikke nok med en passiv tilgang, der kun handler om at udbygge elnettet, for en omstilling af samfundet handler om mere og andet end kobber og kabler. Vi skal også forædle den grønne strøm og vende os til at el ikke nødvendigvis kommer ud af en stikkontakt og at elektrificering ikke partout sker via et batteri. Den tilgang giver faktisk både et mere robust energisystem, forløse et stort reduktionspotentiale og skaber ikke mindst et hjemmemarkedsfundament for de virksomheder, der arbejder med brintløsninger og andre højværdiprodukter.”

Du kan læse hele klummen her.