Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, skriver i dag i Energiwatch at den grønne indsats ikke skal nedskaleres i tiden efter Corona-pandemien – tvært imod er den grønne omstilling vejen til fortsat eksport og vækst.

Grøn omstilling er vejen til økonomisk genopretning

I et debatindlæg i Energiwatch understreger Brintbranchens direktør, at indsatsen for den grønne omstilling ikke skal sættes på pause i kølvandet på Corona-krisen, tværtimod er den grønne omstilling vejen mod økonomisk genopretning i Danmark. Vi skal ikke stoppe den grønne kamp, men vi skal gentænke den:

“Men vores tilgang til klimapolitikken bliver en anden. Eller rettere – bør få en ekstra dimension. For klima som politisk issue er ikke hverken fryns eller frås. Det er ikke en nice-to-have politisk indsats, som nu må vige i lyset af vigtigere spørgsmål. Det er en absolut nødvendig prioritering – ikke kun i forhold til de ekstreme konsekvenser klimaforandringerne fører med sig, men også i forhold til netop at genoprette dansk økonomi og det danske erhvervsliv post Corona. Og derfor er det afgørende, at den grønne omstilling funderes på danske styrkepositioner – frem for alene på løsninger der ankommer i en container udefra.

For klimapolitik er også benhård erhvervspolitik og beskæftigelsespolitik. Og i det perspektiv er det ikke ligegyldigt, hvordan vi går til den grønne omstilling. Vores indsats på det grønne område, den strategi vi vælger, og de prioriteringer vi laver, kan i høj grad være med til ikke alene at genoprette dansk økonomi, vækst og eksport, men også sikre dem langt ud i fremtiden. Klima- og genopretningsindsatsen skal kædes sammen, og den skal understøtte de danske styrkepositioner.”

Du kan læse hele indlægget her.


Twitter


Linkedin