Danmarks tre første brintbusser har været i drift i Nordjylland siden april, men nu er de officielt blevet indviet.

Transportminister Benny Engelbrecht (tv.) og direktør i Brintbranchen Tejs Laustsen Jensen til indvielsen af brintbusserne i Aalborg.

Danmarks første brintbusser indviet i Aalborg

Torsdag markerede en milepæl i omstillingen af den offentlige transport. Tre brintbusser kører allerede i Nordjylland, og har været i drift siden april, og i går blev de officielt indviet. Transportminister Benny Engelbrecht (S) og regionsformand i Nordjylland, Ulla Astman (S), stod for den ceremonielle overklipning af røde bånd ved både busserne og tankningsanlægget. 

Busserne er endnu et skridt på vejen mod omstillingen af den offentlige transport til bæredygtige drivemidler. De tre busser er bygget af den belgiske busfabrikant, Van Hool, og brændselscellemodulerne er produceret af Ballard i Hobro. 

Om indvielsen udtalte Ulla Astman til TV2 Nord:
“Det er en festdag for Aalborg og regionen, at vi kan være med i så stort et projekt her sammen med fem andre europæiske byer og prøve brintbusser af. Det er en kæmpestor investering på over 11 mio. kr., der er gjort for at indkøbe de her tre brintbusser og være med i det her projekt over de næste tre år.”

Transportministeren var enig i, at brintbusserne er vigtige, og understreger, at Nordjylland i høj grad er på forkant på transportområdet:
“Det er rigtigt spændende, at Aalborg her er på forkant med tingene. Jeg har også være har med åbningen af de første selvkørende busser i Danmark, og nu er det de første brintbusser. Det er altså rigtig spændende at komme til Nordjylland, som er sådan et innovativt område på transport.”

Læs mere her, og se et klip af en bustur hos TV2 Nord her.

https://www.youtube.com/watch?v=J9mciTExBGY&t=3s

Twitter


Linkedin