CPH Lufthavn som fyrtårn i nyt EU-projekt

15. oktober 2020

Københavns Lufthavn skal være fyrtårn i nyt EU-projekt, som skal bane vejen for CO2-neutra luftfart.

Københavns Lufthavn som fyrtårn i nyt EU-projekt

Som én af de allersværeste sektorer at omstille, står luftfarten overfor store udfordringer. Derfor igangsætter EU et nyt projekt under Horizon 2020 ved navn “Smart Airports”, som skal bane vejen for CO2-neutral luftfart og lufthavne. Københavns Lufthavn skal være fyrtårn i projektet, og lede et europæisk konsortium, som skal vise, hvordan lufthavnens infrastruktur skal indrettes fremadrettet for at imødekomme omstillingen til klimaneutrale teknologier.

I en pressemeddelelse udtaler administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye:

”Med projektet ønsker vi at udvikle konkrete løsninger og skabe et samlet koncept for, hvordan fremtidens lufthavn kan designes. Vi skal kunne levere infrastruktur til fremtidens fly, som både kan være elektriske eller flyve på brint og andre bæredygtige brændstoffer. Samtidig skal vi undersøge, hvordan vi kan integrere fx elektrificering og solceller i lufthavnens indretning, så vi kan forsyne bygninger, køretøjer og fly og dermed på sigt helt kan undgå CO2 udledninger.

Vi er naturligvis utroligt taknemmelige over, at vores projekt er blevet udvalgt af EU-Kommissionen. Og vi glæder os til, at vi sammen med gode partnere nu får muligheden for at gå forrest med at udvikle konkrete løsninger og koncepter til fremtidens bæredygtige lufthavn”.

Læs mere her.