Brinttaxier er kommet

2. maj 2019

Det er nu muligt for alle at praje en brinttaxi i København. Tirsdag d. 30. april blev otte brinttaxier lanceret ved et festligt event i København. Transport- Bolig- og Bygningsminister, Ole Birk Olesen, var med til at markere lanceringen af de otte nye brinttaxier, som fra nu af vil køre i de københavnske gader.

Foto: Pamela Juhl

Det er bl.a. gennem støtte fra Transportministeriet og H2ME-initiativerne, at de klimavenlige biler nu bliver tilgængelige for alle de københavnske taxipassagerer.

Til eventet overrakte administrerende direktør for Toyota Danmark, Frank Okoisor, nøglerne til Haydar Shaiwandi, CEO for taxiselskabet DRIVR. Efterfølgende sparkede Transportminister Ole Birk Olesen dæk på brintbilen, hvor han viste stor interesse i og begejstring for brintteknologien.

Foto: Pamela Juhl

Derefter blev ministeren kørt tilbage til ministeriet i én af brintbilerne, hvormed han var den første passager i de ny-lancerede brinttaxier. Transportministeren udtalte i forbindelse med turen: ”Det er ikke første gang, jeg kører i taxi, men jeg synes alligevel, denne tur er en ny første gang; fordi det er noget særligt at vide, at man kan køre i taxi midt inde i byen uden at forurene. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu kommer nulemissionstaxier på vejene i København.”

Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen, kunne ikke være mere enig. Han udtaler: ”Det vil gøre en stor forskel for klimaet, at taxier bliver grønne. Brinttaxierne bidrager aktivt til bekæmpelsen af luftforureningen, fordi de ikke udleder andet end vand. Samtidig giver den støjsvage motor en behagelig køreoplevelse for både chauffør og passager. Det vil være med til at vise danskerne, at man sagtens kan få både mobilitet og komfort, og samtidig kan tage hensyn til klima og miljø.”

Foto: Pamela Juhl