Brintbranchen til HFC Nordic 2018

11. oktober 2018

D. 9. og 10. oktober blev der igen afholdt den store Hydrogen and Fuel Cell Conference på Island. Her diskuteres alt, hvad der rører sig inden for brint- og brændselscelleverdenen, og det er kun passende, at Island lægger rammer til konferencen, hvor her rører det i sandhed på sig. Alene i år etableres tre nye brinttankstationer på øen, og en flåde at biler rulles ud. Stationerne er bygget og leveret af Nel Hydrogen i samarbejde med deres lokale, islandske partner, Skeljungur.

Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, deltog i konferencen, og blev inviteret til at holde et oplæg om brugeroplevelser med brintbiler. Tidligere på året udgav Brintbranchen en rapport, som omhandler netop brugeroplevelser, såvel som styrker og udfordringer ved brintinfrastrukturen og anbefalinger til videre udvikling på området. Under titlen “The FCEV experience – User feedback on hydrogen vehicles in Denmark” fortalte Tejs Laustsen Jensen om bl.a. hvordan Danmark har etableret verdens første landsdækkende netværk af brinttankstationer,  og hvordan kommuner og offentlige institutioner har påtaget sig et stort ansvar i omstillingen af transportsektoren. Ligeledes præsenterede han de mere nære brugeroplevelser, som fremgår af rapporten, der i høj grad drejer sig om komfort, lydløshed, driftssikkerhed, at bilen er let at tanke og at brintbiler giver plus på den grønne samvittighedskonto hos bilisterne.


Du kan finde Tejs Laustsen Jensens oplæg her. Du kan læse mere om de nye islandske brinttankstationer her, og du lære mere om HFC Nordic 2018 her.

 

Disse aktiviteter er finansieret gennem ”Fuel Cell and Hydrogen 2 Joint Undertaking” under støtte nr. 700350. Dette partnerskab modtager støtte fra den Europæiske Unions Horizon 2020 program, som støtter forskning og udvikling i samarbejde med European Research Grouping on Fuel Cells and Hydrogen, Hydrogen Europe Research og Hydrogen Europe.