Spændende første kvartal for Brintbranchen

28. marts 2018

De første tre måneder af 2018 er så småt gået, og det har i Brintbranchens optik været tre rigtig gode måneder med solide resultater og politisk opbakning.

Mens vi har ventet på udspillet til et energiforlig fra regeringen, er der indgået en række aftaler, som alt sammen trækker i den rigtige retning for vores branche. Aftalen om at afsætte 130 mio. DKK til energilagring har været højdepunktet, hvor der for alvor blev udvist politisk vilje til lagring og konvertering af grøn el. Herudover har vi været til møde med Energi,- Forsynings,- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt for at snakke om det kommende energiforlig. Der har været afholdt en stor konference omkring brint fremfor biomasse på Christiansborg arrangeret af Enhedslisten og Ingeniørforeningen IDA, samtidig med at der for alvor er blevet sat gang i en åben proces vedr. net- og transmissionstarifferne, hvor det fleksible forbrug er blevet en varme kartoffel, der skal håndteres.

Internt i Brintbranchen har det også været nogle givende første måneder af 2018. I marts har vi haft Jakob Hartig som virksomhedspraktikant til at hjælpe med opgaver ifbm. H2ME2-projektet, hvor vi er gået i dybden med de oplevelser, som brugerne af brintbilerne tværs over landet har. Jakob forsætter i hele april hos Brintbranchen, hvor han skal videreudvikle vores eksterne kommunikation. Herudover har vi endegyldigt sagt farvel til HyFive-projektet, som har gennem de sidste fem år har fået udrullet 185 brintbiler og en lang række tankstationer i Europa, heraf 5 brinttankstationer i Danmark. Sidst men ikke mindst har Brintbranchen været i gang med at planlægge det til dato mest ambitiøse program for vores Folkemødedeltagelse. I år har vi fire arrangementer planlagt om brintbiler, udfordringer i lovgivningen for nye teknologier, en debat om grøn gas og en TED-Talk omkring fremtiden for de grønne gasser.

De næste 3 måneder ser ud til at blive mindst ligeså givende med et udspil til energiforliget, endnu et ministerbesøg, Folkemødet, svar på puljen til at fremme brændselscellekøretøjer og ikke mindst vores generalforsamling og årsdag. Vi håber, at vi ses den 18. april i Aalborg hos SerEnergy til vores Årsdag. Find program til Årsdag her og husk at tilmelde dig senest den 10. april.

Brintbranchens direktør var i februar inviteret til Sydkorea for at se Hyundias nyeste brintbil NEXO. Læs mere om besøget her.