Begejstring for brintbusser hos klimaministeren

3. oktober 2018

Klimaminister Lars Christian Lilleholt har med stor begejstring reageret på nyheden om, at der skal køre omkring 200 brintbusser i Danmark.

Brintbusserne kommer til Danmark som del af EU-programmet Connecting Europe Facility (CEF), der har udvalgt projektet med dansk deltagelse til støtte, og det er bl.a. virksomheden NEL Hydrogen fra Herning, der står bag projektet. Projektets formål er at få 600 brintbusser på gaden i udvalgte dele af Europa, herfra altså de ca. 200 i Danmark.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt siger i en udtalelse tilgængelig på ministeriets hjemmeside følgende om projektet:

“Det er meget positivt, at EU har valgt at give et kontant tilskud til udrulning af brintbusser. Og det er endnu en fjer i hatten, at en dansk virksomhed skal levere de tankstationer, der kan fylde busserne med brint. Det er grøn omstilling og danske arbejdspladser på én gang. Og vi får fuld valuta for de tilskud vi over årene har givet til forskning og udvikling af brint gennem EUDP-programmet.”

Det vides ikke med sikkerhed endnu, hvornår brintbusserne kommer til Danmark, men det forventes, at de første grønne busser bliver del af den offentlige transport allerede i 2020.

 

Billedet af ministeren på forsiden er lavet af fotograf Jeppe B Nielsen.