Folkemødet 2018

Brintbranchen gentog igen succesen ved Folkemødet 2018. Med fire spændende og velmødte arrangementer, var brint og brændselscellers plads i fremtidens energisystem på dagsordenen.

Tidspunkt Arrangement
Torsdag d. 14. juni 2018: kl. 13:00 – 14:00 H2ME2 arrangement: Mød Jesper Theilgaard som vil interviewe brintbilister
Fredag d. 15. juni 2018: kl. 09:00 – 10:00  HyLAW arrangement: Når bureaukrati sætter en stopper for den grønne omstilling
Fredag d. 15. juni  2018: kl. 13:30 – 14:30 FutureGas arrangement: Fremtidens helte – mød de grønne forskere
Lørdag d. 16. juni 2018: kl. 15:00 – 16:00 FutureGas arrangement: Er gas en del af den grønne omstilling?

Endnu engang blev en brintbil kørt til solskinsøen i Østersøen til det årlige Folkemøde, hvor programmet lød på fire spændende arrangementer fra Brintbranchens side af. Mange var mødt op for at høre om forskningen og debatterne om de grønne muligheder til det fremtidige energisystem.

Jesper Theilgaard styrede slagets gang ved Brintbranchens første event – en interview-session, hvor  flere brugere af brintbilister blev spurgt om deres oplevelser med at køre på brint. Fælles for alle var begejstringen for at køre på grønt i en lydløs og partikelfri bil. Dette event var lavet i forbindelse med EU-projektet H2ME, som arbejder på at demonstrere og teste brintinfrastruktur, og derfor bød eventet selvfølgelig også på en opdatering af projektets fremskridt såvel som en reklame for Brintbranchens fornyligt offentliggjorte User Experience rapport.

I forbindelse med EU-projektet HyLAW, der skal kortlægge hvilke udfordringer manglede lovgivning har for udbredelse af brintteknologier, bød Brintbranchen på en paneldebat, hvor de deltagende blev bedt om at svare på spørgsmålet: Sætter bureaukrati en stopper for den grønne omstilling? ,  hvor der var bred enighed om at reguleringen skal tilpasses således at den ikke står utilsigtet i vejen for den grønne omstilling.

Under titlen GasTalk, blev tre forskere stillet i stævne til at fortælle om deres forskning på en let og tilgængelig måde. Lignende formatet TED Talk, skulle forskerne følge et enkelt koncept: med 10 minutter og 10 slides skulle forskerne forklare kompleksiteten af deres forskning inden for gassektoren med fokus på resultater og betydning for virkeligheden. Disse tre veloplagte forskere fangede publikum med deres forskningsresultater, som bl.a. er en del af FutureGas projektet.

Det sidste indslag fra Brintbranchen på dette års Folkemøde, tog også udgangspunkt i FutureGas projektet, og bød på en klassisk paneldebat. Her lød spørgsmålet på: Er gas stadig en del af den grønne omstilling?, hvor det blev gjort klart, at gas kan være med til at sikre fleksibiliteten af det fremtidige energisystem.

Brintbranchens ambitiøse program bød på spændende debatter om interessante og relevante aspekter på energiområdet. Vi vil gerne sige tak for den store og aktive deltagelse i dette års Folkemøde og glæder os til at byde alle interessede velkommen igen næste år. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brintbranchen har i år planlagt et meget travlt program for Folkemødet. Brintbranchen er arrangør eller medarrangør på hele 4 programmer torsdag, fredag og lørdag. Igen i år vil Brintbranchen have brintbiler med på Folkemødet og diskutere fremtidens transportløsninger.

I år vil de fire arrangementer tager udgangspunkt i flere af de projekter som Brintbranchen er partnere i.

 

De forskellige arrangementer vil omhandle:

  • H2ME: Jesper Theilgaard interviewer brintbilister

Jesper vil interview en række daglige brugere af brintbiler omkring deres oplevelser med at køre på brint. Jesper Theilgaard vil bl.a. interviewe Mia Nygaard, socialborgmester i København som bruger en brintbil som borgmester bil.

  • HyLAW: Sætter bureaukrati en stopper for den grønne omstilling? – debat om den grønne omstilling.

Her stilles spørgsmålet til Vindmølleindustrien ved Martin Risum Bøndergaard, Politik- og analysechef, Biogasbranchen ved Bruno Sander Nielsen, faglig direktør og Brintbranchens egen direktør Tejs Laustsen Jensen. Som moderator vil Hanne Edlefsen som er afdelingsleder i Energinet lede os igennem en spændende debat.

  • FutureGAS: GasTalk

Her vil to Ph.d.er og en lektor vil fortælle om deres forskning i grønne løsninger baseret på gas. De vil fortælle om deres arbejde i et TEDTalk lignede format, som skal gøre deres komplicerede forskning let tilgængelig for alle.

  • FutureGAS: Er gas stadig en del af den grønne omstilling? – debat om gassen rolle i den grønne omstilling

Til denne debat skal vi bl.a. høre fra ProjectZero i Sønderborgs direktør Peter Rathje, viceadm. direktør i Dansk Energi Anders Stouge, Biofos direktør John Buur Christiansen, Head of Department på DTU Poul Erik Morthorst samt Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen. Og til at lede slagets gang har vi rekrutteret Jeppe Danø som er Områdeleder for Gassystemansvar i Energinet.

Nyheder om Folkemødet 2018