Brintbranchen gentog igen succesen ved Folkemødet 2018. Med fire spændende og velmødte arrangementer, var brint og brændselscellers plads i fremtidens energisystem på dagsordenen.

Brintbranchens ambitiøse program bød på spændende debatter om interessante og relevante aspekter på energiområdet. Vi vil gerne sige tak for den store og aktive deltagelse i dette års Folkemøde og glæder os til at byde alle interessede velkommen igen næste år. 

Læs mere om Folkemødet 2018 her:
Brintbiler, GasTalk og masser af debat på Folkemødet
Brintbranchens program for Folkemødet 2018

Debat 1: Jesper Theilgaard interviewer brintbilister

Jesper Theilgaard styrede slagets gang ved Brintbranchens første event – en interview-session, hvor  flere brugere af brintbilister blev spurgt om deres oplevelser med at køre på brint. Fælles for alle var begejstringen for at køre på grønt i en lydløs og partikelfri bil. Dette event var lavet i forbindelse med EU-projektet H2ME, som arbejder på at demonstrere og teste brintinfrastruktur, og derfor bød eventet selvfølgelig også på en opdatering af projektets fremskridt såvel som en reklame for Brintbranchens fornyligt offentliggjorte User Experience rapport.

Debat 2: Når bureaukrati sætter en stopper for den grønne omstilling

I forbindelse med EU-projektet HyLAW, der skal kortlægge hvilke udfordringer manglede lovgivning har for udbredelse af brintteknologier, bød Brintbranchen på en paneldebat, hvor de deltagende blev bedt om at svare på spørgsmålet: Sætter bureaukrati en stopper for den grønne omstilling? ,  hvor der var bred enighed om at reguleringen skal tilpasses således at den ikke står utilsigtet i vejen for den grønne omstilling.

Debat 3: Fremtidens helte – mød de grønne forskere

Under titlen GasTalk, blev tre forskere stillet i stævne til at fortælle om deres forskning på en let og tilgængelig måde. Lignende formatet TED Talk, skulle forskerne følge et enkelt koncept: med 10 minutter og 10 slides skulle forskerne forklare kompleksiteten af deres forskning inden for gassektoren med fokus på resultater og betydning for virkeligheden. Disse tre veloplagte forskere fangede publikum med deres forskningsresultater, som bl.a. er en del af FutureGasprojektet.

Debat 4: Er gas en del af den grønne omstilling?

Det sidste indslag fra Brintbranchen på dette års Folkemøde, tog også udgangspunkt i FutureGas projektet, og bød på en klassisk paneldebat. Her lød spørgsmålet på: Er gas stadig en del af den grønne omstilling?, hvor det blev gjort klart, at gas kan være med til at sikre fleksibiliteten af det fremtidige energisystem.

Brintbranchen   •   CVR: 32190669   •   Vodroffsvej 59   •   1900 Frederiksberg   •   Tlf: +4539202003